Kerst overkapping

December is een feestelijke maand. Binnen is je huis prachtig versierd met lampjes en de kerstboom staat. Maar is de kerstsfeer ook al terug te vinden onder je overkapping? Met deze tips creëer je een sfeervolle tuinkamer voor de feestdagen.

1. Warme verlichting

Sprankelende kerstverlichting mag onder je overkapping natuurlijk niet ontbreken. Heb je veel ruimte, pak dan uit met een grote (kunst)boom met lampjes. Is de ruimte onder je overkapping beperkt, dan kun je kerstverlichting ook op andere manieren aanbrengen. Zet bijvoorbeeld een kleine kerstboom op tafel, hang een kerstkrans aan de deur of bevestig een kerstster met lampjes aan de muur. Ook met dimbare LED verlichting onder je overkapping creëer je direct een warme sfeer.

2. Een feestelijk gedekte tafel

Of je nu een uitgebreid diner organiseert, gezellig aan tafel zit voor een kerstontbijt of met het hele gezin gaat gourmetten: aan een feestelijk gedekte tafel geniet je nog meer van je kerstmaaltijd. Waar normaal de regel ‘less is more’ geldt, mag je decoratie met Kerstmis net wat uitbundiger zijn. Kies één of twee basiskleuren en begin met het uitzoeken van een mooi tafellaken of een kersttafelloper. Voor extra kerstsfeer kun je hier papieren gouden sterren overheen strooien en kerstgroen neerleggen. Maak het knus door kaarsen in verschillende hoogtes over de tafel te verdelen. Geef een kleine twist aan je wijnglazen door een lintje met kleine kerstballen aan de poot te binden en rol je servetten op met een feestelijke servetring. Het enige wat nu nog rest, is het serveren van een heerlijke kerstmaaltijd.

Kerstsfeer overkapping

3. Comfortabel genieten

In de koude decembermaand is wat extra warmte onder je overkapping geen overbodige luxe. Met een warm plaid kruip je lekker op je loungebank of tuinstoel en geniet je van je wintertuin. Heb je glazen schuifwanden onder je overkapping? Een terrasverwarmer aan de muur is dan een ideale uitkomst. Daarmee zit je er binnen een paar minuten comfortabel bij.

4. Kerst voor binnen en buiten

Het voordeel van een overkapping is dat je zowel zicht hebt op je woning als op je tuin. Trek de kerstsfeer van je woning dus in één lijn door met de kerstdecoratie onder je overkapping en vergeet ook je tuin niet mee te nemen. Hang bijvoorbeeld een lichtnet aan de schutting, versier de boom met buitenverlichting of maak het gezellig met fakkels langs het tuinpad. Met een paar eenvoudige blikvangers geniet je van een sfeervol uitzicht op je tuin.

Ben jij klaar om de feestdagen onder je overkapping te vieren? Ook de showroom van Tuinmaximaal is aangekleed in kerstsfeer. Kom eens een kijkje nemen!