Tuininspiratie en trends? Tuinmaximaal tuinblog voor tips

Eenvoudig zelf een terrasoverkapping maken.

Met een terrasoverkapping geniet je nog langer van je tuin. En dat is voor veel mensen de reden voor een zoektocht naar de mogelijkheden voor zo’n overkapping. Dan komt al snel de vraag naar boven: ga je de terrasoverkapping zelf maken of besteed je het uit en laat je een kant-en-klare overkapping monteren? In dit artikel loodsen we je door het proces en laten we zien dat zelf een terrasoverkapping maken heel eenvoudig én goedkoop mogelijk is.

Overkapping aan huis: tips en inspiratie

Met een overkapping in je tuin aan het huis geniet je extra lang van het buitengevoel. Want als het buiten minder mooi weer is, zit jij lekker droog onder de overkapping. Maar waarom zou je kiezen voor een terrasoverkapping aan huis in plaats van een vrijstaande overkapping in de tuin? Wat zijn de mogelijkheden voor een buitenruimte aan het huis? En wat zijn de stappen voor het realiseren van zo’n overkapping? We vertellen je hier alles over.

Terrasoverkapping van glas: maximaal genieten

Wanneer je je gaat oriënteren op de mogelijkheden voor een terrasoverkapping, kom je verschillende materialen tegen. Zo heb je de keuze uit een terrasoverkapping van aluminium of hout, maar ook voor het dak zijn er verschillende keuzemogelijkheden. Zo levert Tuinmaximaal terrasoverkappingen met een dak van glas of polycarbonaat. Wat zijn de voordelen van een terrasoverkapping van glas? Wat zijn de mogelijkheden voor zonwering en beschutting onder een terrasoverkapping met glas? We vertellen je er alles over.

Voordelen van een oprolbaar terrasoverkapping doek.

Heerlijk zo’n terrasoverkapping in de tuin. Daar wil je het hele jaar van genieten. Dus ook tijdens de hete zomerdagen, zonder dat je volledig wegsmelt. Of wil je juist meer sfeer creëren tijdens de donkere dagen? Dat kan allemaal met een oprolbaar terrasoverkapping doek. In dit artikel vertellen we alle voordelen van een oprolbaar doek en waarom dit onmisbaar is onder jouw terrasoverkapping.

Zelfbouw terrasoverkapping: de voordelen

Zelf een terrasoverkapping maken is makkelijker dan je denkt. Tegenwoordig zijn er genoeg handige hulpmiddelen zoals gebruiksvriendelijke bouwpakketten, how-to video’s en duidelijke montagehandleidingen. Het resultaat: heerlijk genieten onder je eigen gemaakte veranda. Wat wil je nog meer? In dit artikel vertellen we je alles over het gemak van een zelfbouw overkapping, de materialen die je hiervoor nodig hebt en de stappen die je volgt.

Tuinideeën overkapping kleine tuin

Het sfeervol én praktisch inrichten van een tuin kan een uitdaging zijn. Je wilt zo goed mogelijk gebruikmaken van de beschikbare ruimte. Maar, een overkapping in een kleine tuin is heel goed mogelijk. Het zorgt ervoor dat je 365 dagen per jaar heerlijk kunt genieten in de tuin. Wat zijn de voordelen van een terrasoverkapping in een kleine tuin? Hoe ontwerp je de tuin en hoe richt je deze efficiënt in? Lees snel verder voor de beste tuinideeën voor een kleine tuin met overkapping. 

Tips voor slimme terrasoverkapping verlichting

Een romantisch diner, een gezellige spelletjesavond of een feestje tot in de late uurtjes… Een terrasoverkapping is ideaal voor deze gelegenheden. Verlichting onder de overkapping maakt dit mogelijk. Er zijn verschillende manieren om te zorgen voor verlichting onder een overkapping. In dit artikel zetten we een aantal tips op een rij voor slimme veranda verlichting.

De beste planten voor onder je overkapping

Planten zorgen voor meer sfeer, schaduw en verkoeling onder een overkapping. Deze groene sfeermakers leveren bovendien een positieve bijdrage aan de luchtkwaliteit. Dat effect is nog groter als je de overkapping afsluit met glazen schuifwanden en tochtstrips. En hoe fijn is de geur van verse planten? Genoeg redenen voor een aantal mooie planten onder je overkapping. Maar, wat zijn de beste planten voor onder een overkapping? En waar moet je op letten als het gaat om het klimaat en onderhoud van de planten onder de overkapping

Wat te doen tegen vliegen onder een overkapping?

Het is een heerlijke middag of avond en je geniet onder je overkapping van de rust of van de gezelligheid met familie of vrienden. Maar je hebt nog meer gasten onder je overkapping: vliegen. Ze zoemen bij je oren en gaan op je eten of in je drinken zitten. Waardoor komen er veel vliegen onder de overkapping? En wat te doen tegen vliegen onder de overkapping? In dit artikel vertellen we je hier alles over.