Ben je van plan om een glazen schuifwand aan te schaffen? Dan zijn er een aantal dingen die belangrijk zijn om te weten, bijvoorbeeld over het inmeten van de ruimte. In deze blog vertellen wij waar je zeker rekening mee moet houden!

glazen schuifwanden inmeten

Glazen schuifdeuren in de diepte van je overkapping

Wanneer je een Gumax® overkapping van 3 of 4 meter diep hebt, adviseren wij om goed na te denken over het railsysteem dat je kiest. Zo zorg je ervoor dat je niet de foute keuze maakt. Er is een mogelijkheid om bij een diepte van 3 meter een 3-railsysteem aan te schaffen plus een extra staander. Een 4 meter diepe overkapping kun je opvullen met een 4-railsysteem plus ook een extra staander. Op deze manier zorg je voor zo min mogelijk overlap  tussen de glazen schuifdeuren én zorg je voor een nette afwerking. Wil je graag advies op maat? Onze medewerkers kunnen je altijd helpen bij het realiseren van de perfecte tuin!

glazen schuifwand inmeten

Zorgvuldig inmeten van de glazen schuifwand

Om het geschikte systeem voor de glazen schuifwand te kiezen, is het belangrijk om de breedte van de opening die je wilt afsluiten te meten. Deze breedte wordt gemeten van staander tot staander. In het geval van een Gumax® overkapping in standaard formaat, kan er voor de voorkant een Gumax® glazen schuifwand worden aangeschaft met standaard afmetingen. Er is op deze manier zo min mogelijk overlap tussen de glasplaten.

Hoogtemaat inmeten

De glazen schuifwand is in verschillende hoogtematen verkrijgbaar. Om voor jou de juiste hoogtemaat te bepalen, meet je de ruimte van de onderzijde van de goot tot de bovenzijde van de funderingskoker. Binnen deze ruimte valt dus ook de onderrail, bovengeleider en het glasprofiel. Wat ook belangrijk is om te weten, is dat er bij iedere hoogtemaat een speling mogelijk is van 20mm naar boven en 20mm naar beneden. Wanneer je bijvoorbeeld een hoogtemaat van 2095mm meet, kun je kiezen voor een systeem van 2100mm, vanwege de speling.

hoogte glazen schuifwand

Overlap bepalen

Om regen, wind en water buiten te houden, raden we altijd aan om een overlap te creëren tussen de verschillende schuifdeuren.

Als je de volle lengte van een rail gebruikt, dan is er geen overlap tussen de glazen schuifdeuren. Deze platen zijn namelijk 980mm breed. Je hebt wél te maken met overlap wanneer je niet gebruikmaakt van de volledige rail. Er is dan namelijk minder ruimte voor alle glasplaten, waardoor ze gedeeltelijk samenvallen.

Wanneer je niet gebruik wilt maken van de volledige rail, kun je het railsysteem eenvoudig inkorten. Als je bijvoorbeeld een ruimte van 3710mm wilt opvullen, kun je een 4-railsysteem aanschaffen van 3920mm en deze vervolgens 210mm inkorten.

De overlap per glasplaat kun je berekenen als je weet hoeveel je precies gaat inkorten. Eerst bepaal je het aantal schuifdeuren. Dit aantal minus één, zijn het aantal punten waar overlap mogelijk is. Daarom bereken je de overlap per plaat op de volgende manier: je deelt de lengte die je inkort door het aantal overlapspunten. In het voorbeeld hierboven wordt het 4-railsysteem met 210 mm ingekort. De overlap per plaat is daarom 210:3 = 70 mm.

Advies op maat

Heb je hulp nodig bij het samenstellen van de glazen schuifwand? Neem dan contact met ons op via de chatfunctie rechtsonder op de pagina. Wij kijken met je mee en kunnen direct advies op maat geven. Twijfel je bijvoorbeeld over wat je het beste kunt doen in het geval van een 3 of 4 meter diepe overkapping? Wij kunnen je hierbij helpen!

Als je meer informatie wilt over het inmeten van een glazen schuifwand, bekijk dan ook eens onze meetinstructies. In de informatievideo vertellen we je meer over het Gumax® glazen schuifwandsysteem.