Informatie montage glazen schuifwand Tuinmaximaal

Montage glazen schuifwand

Afmetingen glazen schuifwanden

U kunt Gumax® glazen schuifwanden eenvoudig zelf monteren.  Wanneer u deze monteert volgens de stappen uit de handleiding, behoudt u de 5 jaar fabrieksgarantie

Heeft u ook een terrasoverkapping van Gumax®? Het dak van de Gumax® terrasoverkappingen dient met een hoek van 8 graden te worden gemonteerd. Wanneer u uw muurhoogte heeft opgemeten, kunt u zo ook uw doorloophoogte berekenen. Aan de hand van de doorloophoogte berekent u de hoogte van uw glazen schuifwanden. Bij terrasoverkappingen kunt u de voorkant en zijkanten afsluiten met de schuifwanden. Voor het plaatsen van glazen schuifwanden aan de zijkanten, zijn 8° spieën nodig. Voor meer informatie kunt u de productvideo bekijken. Klik op de afbeelding van het zijaanzicht om de afmetingen van uw situatie te berekenen.

Voor een overzicht van alle afmetingen van de Gumax® glazen schuifwanden kunt u onze meetinstructies lezen. Hier vind u ook alle productdetails en uitleg over hoe u de overlapping van de glazen schuifwanden kunt berekenen. Let bij het monteren op, er zit een logo van Gumax aan de onderzijde van de schuifdeuren. Zorg ervoor dat dit logo aan de onderzijde gemonteerd wordt. Bekijk de video hiernaast. 

Uw Gumax® glazen schuifwand monteren

Heb je een Gumax® overkapping en wil je deze uitbreiden met glazen schuifdeuren? Bekijk dan deze video waarbij alle montagestappen aan bod komen.

Glazen schuifwanden zijn te verfraaien en uit te breiden met diverse accessoires zoals U-profielen, tochtstrips, deurgrepen en sierstrips. Deze accessoires bieden meer comfort en zijn eenvoudig te monteren, wat ook in de installatievideo te zien is.

Glazen schuifwanden monteren onder een bestaande overkapping?

Ook een bestaande overkapping, een houten tuinhuisje of prieel breid je eenvoudig uit met glazen schuifdeuren. Wil je graag zien hoe je zelf glazen schuifwanden monteert onder jouw overdekt terras? Bekijk dan deze video waarbij met duidelijke beeld en uitleg de installatie duidelijk wordt gemaakt.

Het is belangrijk dat de glazen schuifdeuren geplaatst worden op een stevige fundering. Als je terras sterk genoeg is, kun je daarop monteren. Is dit niet het geval? Plaats dan een funderingsbalk. In de video komt de montage hiervan uitgebreid aan bod.