Glazen schuifwand

Met glazen schuifdeuren haalt u het buitengevoel vlot naar binnen. Zo creëert u een huis dat baadt in zonlicht, met een prachtig uitzicht op de tuin. Daar tekent toch iedereen voor?

Met glazen schuifdeuren geniet u elk seizoen van uw tuin. In de zomer opent u de glazen schuifwand voor een prachtige doorkijk naar uw tuin, en in de winter sluit u de schuifwanden voor een knusse plek met vrij zicht op het wintertafereel in uw tuin. Ontdek hieronder hoe onze glazen schuifdeuren zorgen voor een mooie lichtinval en tevens zorgen voor een vlotte overgang van uw woning naar uw tuin of terras, ieder seizoen opnieuw.

De voordelen van glazen schuifdeuren

Met de glazen schuifdeuren van Tuinmaximaal kiest u voor een oplossing op maat. Het gebruik van individuele glaspanelen, elk met een eigen geleidingsrail, laat namelijk toe om de schuifdeuren te gebruiken volgens uw wensen.

Door accessoires zoals deurgrepen, tochtstrips, sierstrips en U-profielen toe te voegen, bepaalt u zelf de afwerking. Deze accessoires maken uw glazen schuifdeuren meteen ook tochtvrij, en zorgen er tevens voor dat muggen en vliegen buiten blijven, zodat u ongestoord kunt genieten van het buitenleven. Door deze accessoires is het dus mogelijk om in de winter heerlijk warm te zitten, en in de zomer de insecten buiten de deur te houden. Door het toevoegen van zonwering aan uw overkapping, behoudt u tevens een aangename temperatuur onder de overkapping tijden de hete zomermaanden.

Aluminium schuifdeuren zijn daarnaast ook gebruiksvriendelijk, onderhoudsarm, en gemakkelijk te openen en te sluiten, zelfs door kinderen. U merkt het al: aan glazen schuifdeuren zijn veel voordelen verbonden.

Glazen schuifwanden met Gumax® Excellence Superior Coating

Al onze aluminium onderdelen zijn gepoedercoat met Gumax® Excellence Superior Coating. Aangezien er veel verschil is in de kwaliteit van de op de verandamarkt gebruikte coatings, willen we het belang van de kwaliteit ervan benadrukken. Deze uitstekende coating biedt:

  • Superior glans en kleurbehoud
  • Van AkzoNobel - Interpon, wereldwijde leider in poedercoatings
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Ontworpen om te voldoen aan de prestatievereisten van QUALICOAT

Haal meer uit uw woning met glazen schuifdeuren

Glazen schuifdeuren zijn veelzijdig inzetbaar en kunnen heel gemakkelijk onder uw bestaande terrasoverkapping of veranda (al dan niet van een ander merk) worden geplaatst. Maar ook in een uit- of aanbouw zijn schuifdeuren een fijne aanvulling. U geniet dan lekker buiten wanneer u dat wil. De glazen schuifwanden houden de koude lucht buiten, waardoor u ook in het najaar nog van uw tuin kunt genieten. Doordat uw serre zo een buffer vormt tegen de koude wind, hebben glazen schuifwanden ook een energiebesparende werking.

Wist u trouwens dat glazen schuifdeuren niet alleen zorgen voor meer licht in huis, maar ook ruimtebesparend werken? Waar u bij openstaande deuren aan de buitenzijde meestal ruimte moet vrijhouden, is dat bij schuifdeuren niet het geval. Zo wint u meer ruimte voor uw terrasmeubels.

Glazen schuifdeuren van Tuinmaximaal

Onze schuifwanden zijn verkrijgbaar van een 1- tot en met een 6-railsysteem, en zijn in verschillende hoogte- en dieptematen verkrijgbaar. Hier vindt u meer informatie over de verschillende afmetingen. De glaspanelen van onze glazen schuifdeuren zijn tien millimeter dik, en zijn gemaakt van gehard veiligheidsglas. Dit betekent dat het glas door extreme verhitting gehard is. Het glas is hierdoor zeer sterk, en mocht het toch breken, dan breekt het in duizenden stukjes. Doordat de panelen minstens 50 kilogram per stuk wegen, is het essentieel dat de plaatsing altijd waterpas én op een goede fundering gebeurt. Ons advies is om hiervoor onze aluminium funderingskoker te gebruiken, zo voorkomt u verzakking. Op deze funderingskoker dient de onderrail van het railsysteem te worden gemonteerd.

Afhalen bij Tuinmaximaal

Uw glazen schuifwand zo snel mogelijk in huis? Haal uw bestelling dan af bij het magazijn van Tuinmaximaal. In verband met drukte werken we momenteel met afhalen op afspraak. Houd er rekening mee dat u een glasbok nodig heeft voor uw glasplaten en kom altijd met twee personen om uw bestelling in te laden. Bekijk meer informatie over het afhalen op deze pagina. 

Veelgestelde vragen over Glazen schuifwanden