De ideale buiten shutters

U zit lekker buiten onder uw terrasoverkapping, maar de zon schijnt toch wat fel. Later op de dag schijnt de zon weer op een andere plek naar binnen. Hoe zorgt u op alle momenten voor schaduw? En hoe creëert u een plekje voor wat meer beschutting en privacy onder uw overkapping? Tuinmaximaal heeft hiervoor de ideale oplossing: Gumax® Shading Panels. Een soort buiten shutters, maar dan in de vorm van schuifdeurpanelen die u eenvoudig verschuift. Daardoor bepaalt u zelf waar u meer schaduw, beschutting of privacy wilt. Zo geniet u op ieder moment van het gewenste comfort in uw buitenruimte.

Buitenlamellen voor zonwering én ventilatie

Gumax® Shading Panels zijn ideaal als zonwering met lamellen voor buiten, maar ook voor het bepalen van luchtstromen onder uw terrasoverkapping. Wilt u meer of minder ventilatie onder de overkapping? Gebruik de panelen afzonderlijk als u meer ventilatie wenst of schuif ze achter een glazen schuifwand* voor het beperken van de instroom van de buitenlucht. De afstand tussen de lamellen kiest u zelf. We leveren Gumax® Shading Panels standaard met afstandhouders van 13 mm, optioneel leveren we afstandhouders van 10 mm of 16 mm. 

Schuifdeurpanelen combineren

Combineer Gumax® Shading Panels naar wens met Gumax® glazen schuifwanden. Schuif de panelen over elkaar heen of gebruik ieder schuifdeurpaneel afzonderlijk. Heeft u al Gumax® glazen schuifwanden? Dan passen de Gumax® Shading Panels in hetzelfde railsysteem*. Als u nog geen glazen schuifwanden hebt, dan schaft u het railsysteem los aan. Indien u dat wenst, breidt u het schuifwandensysteem eenvoudig uit met meer panelen.

Zelf samenstellen & op maat maken

Gumax® Shading Panels passen onder iedere terrasoverkapping: van Gumax® terrasoverkappingen tot houten overkappingen of carports. De schuifdeurpanelen zijn verkrijgbaar in 12 inbouwhoogtes tot 2700 mm die u, dankzij het goed bewerkbare aluminium, eenvoudig inkort tot de gewenste hoogte. Stel zelf de panelen samen en combineer ze naar wens in verschillende kleuren. U hebt voor het frame de keuze uit 3 kleuren (mat antraciet, mat wit en mat zwart). De lamellen zijn verkrijgbaar in 3 basic kleuren (mat antraciet, mat wit en mat zwart) en 4 speciale kleuren (mat grijsbeige, mat groenblauw, mat cementgrijs en mat grijs aluminiumkleurig).

Lange levensduur, onderhoudsvriendelijke buiten shutters

Met Gumax® Shading Panels profiteert u van een kwalitatief product met een lange levensduur. De aluminium onderdelen van de lamellen zonwering voor buiten zijn voorzien van Superior Coating. Een matte coating van AkzoNobel, wereldwijde leider in poedercoatings, die zorgt voor:

  • Langdurige bestendigheid tegen UV-licht & diverse weersomstandigheden
  • Een onderhoudsvriendelijk product, eenvoudig afnemen met een doekje
  • Zekerheid voor uitstekende prestaties, ontworpen voor de prestatievereisten van QUALICOAT

Naast deze weersbestendige poedercoating zorgt het Rhombus design van de lamellen voor een goede afwatering. Het regenwater loopt er makkelijker vanaf dankzij de schuine randen. Een afwaterend én stijlvol design.

Meer uitbreidingen voor uw terrasoverkapping

Naast zonwering lamellen voor buiten en glazen schuifwanden, bieden wij nog meer mogelijkheden voor het uitbreiden van uw overkapping. Met behulp van de Gumax® automatische zonwering past u de lichtinval aan de bovenkant van uw veranda naar eigen wens aan. Deze zonwering is bedienbaar per baan met behulp van een afstandsbediening. Wilt u in de avond meer licht onder uw overkapping? Kijk dan eens naar het Gumax® Lighting System, waarmee u met één druk op de knop altijd de passende sfeer creëert.

*Als u een Gumax® Shading Panel wilt installeren in combinatie met een ander product dan een Gumax® terrasoverkapping, bent uzelf verantwoordelijkheid om te (laten) beoordelen of het Gumax® Shading Panel hiervoor geschikt is.

Veelgestelde vragen over Gumax® Shading Panel