Veelgestelde vragen

De veelgestelde vragen rondom de huidige situatie kunt u hier terugvinden.

Betalen

Klik hier om alle betaalmethoden te zien.

Controleer of het bedrag afgeschreven is van uw rekening. Neem daarna contact op met de klantenservice via de contact pagina. Houdt uw bestel- en rekeningnummer bij de hand, zodat wij u zo snel mogelijk van dienst kunnen zijn met een oplossing.

Particulieren in de Benelux en zakelijke klanten in Nederland hebben de mogelijkheid een bestelling gratis pas na levering te betalen bij Tuinmaximaal. Het kost u als koper dus helemaal niets extra.

Welke stappen neem ik hiervoor?

 1. Bestelling plaatsen met optie Achteraf betalen via AfterPay
  Het hele proces van achteraf betalen loopt volledig via AfterPay®. Dit houdt in dat u bestelling plaatst bij Tuinmaximaal, maar betaalt aan AfterPay®. AfterPay® bepaalt tot welk bedrag u achteraf kunt betalen, het maximum aankoopbedrag is €5.000,-. Mocht de betaling via AfterPay® niet lukken, adviseren wij gebruik te maken van een van de andere betaalmogelijkheden.
  Let op: Wanneer u woonachtig bent in België dient u ook enkel Belgische gegevens in te vullen. Een Nederlands telefoonnummer wordt bijvoorbeeld niet goedgekeurd bij Belgische adresgegevens. 

 2. Inplannen order
  Na goedkeuring wordt u zo spoedig mogelijk gebeld door Tuinmaximaal om een afspraak te maken voor de levering van uw bestelling. 

 3. Levering bestelling & betaling
  Na levering door ons ontvangt u van AfterPay® een betalingsverzoek via email. U bent zelf verantwoordelijk voor het in de gaten houden van uw mail. Bij veranderingen in uw gegevens dient u deze door te geven aan AfterPay®. De betaling kan gedaan worden via een van de betaalmogelijkheden die AfterPay® biedt (iDeal of bankoverboeking in NL, bankoverboeking en MisterCash in BE). Het is te adviseren om het bedrag direct na het betaalverzoek over te maken omdat het bij een overboeking even kan duren voordat het op een andere bank is bijgeschreven. Uw betaling dient binnen 14 dagen na het ontvangen van het betaalverzoek voldaan te worden m.u.v. bedrijven waarbij dit 30 dagen is.

  U kunt bij vragen altijd contact opnemen met AfterPay® via klantenservice@afterpay.nl, door te bellen naar AfterPay® Nederland 020 7 230 270 of AfterPay® België 02 588 29 56 of de website van AfterPay® bezoeken. AfterPay® is doordeweeks telefonisch bereikbaar van 08:00 tot 20:00 en zaterdag van 09:00 tot 13:00.

Ja, dat is mogelijk. Komt u uw bestelling ophalen en wilt u deze in de showroom pinnen, denk dan aan uw pinlimiet. Het is ook mogelijk om contant te betalen.

Ja, het is ook mogelijk om achteraf te betalen. Dit kan via Afterpay. Kijk hier voor alle betaalmogelijkheden. Het is niet mogelijk om bij levering te betalen, of om deels vooraf en deels achteraf te betalen.

U ontvangt pas na afronding van de betaling een aankoopbon per mail waarin staat dat u betaald heeft (behalve wanneer u deze mail ontvangt bij een betaalmethode met achteraf betalen – dan is de order wel succesvol geplaatst maar de betaling is vanzelfsprekend nog niet verricht). Deze mail ontvangt u normaal gesproken binnen 1 minuut.

BetaaloptieWanneer zou ik de aankoopbon moeten ontvangen?
ContantWanneer het volledige bedrag in de showroom betaald is
iDealWanneer het betaalproces met iDeal is afgerond en het bedrag van uw rekening is afgeschreven
BankoverschrijvingWanneer het volledige bedrag bij onze bank binnen is gekomen
AfterPayDirect wanneer u de bestelling heeft afgerond en betaling met AfterPay is goedgekeurd
CreditcardWanneer het volledige bedrag bij onze bank binnen is gekomen
PaypalDirect wanneer u de betaling heeft afgerond en verwerkt is door Paypal
Pinnen in showroomWanneer het volledige bedrag gepind is
SofortbankingWanneer het volledige bedrag bij onze bank binnen is gekomen

Keuze terrasoverkapping

Tuinmaximaal stuurt u in dit geval een kleurensamples proefpakket toe met daarin een kleurensample van mat crème (RAL 9001M) en een kleurensample mat antraciet (RAL 7016M). Klik hier om naar de pagina te gaan waar u de kleurensamples kunt aanvragen. U kunt ook langskomen in onze showroom in Eindhoven. Kijk voor de openingstijden op de contactpagina.

De afmetingen van de profielen van Gumax terrasoverkappingen zijn maximaal 6.06 meter. Terrasoverkappingen van meer dan 6.06 meter breed worden daarom gekoppeld. Dit houdt in, dat twee gootprofielen en twee muurprofielen aan elkaar gemonteerd worden met hiertussen een verbindingsprofiel. In onze showroom in Eindhoven staat een gekoppelde terrasoverkapping. Kijk voor de openingstijden van de showroom op de contact pagina.

Condensvorming treedt regelmatig op in polycarbonaat platen, dit is een normaal verschijnsel. Omdat de polycarbonaat platen moeten kunnen ademen, zijn deze platen afgetaped met geperforeerd tape aan de gootkant. Hierdoor kan er condensvorming in de platen ontstaan. Dit is zichtbaar in de vorm van een balkje condens aan de gootkant van de platen, waar condens ook druppels kan vormen. Dit heeft echter geen nadelig effect op de platen. De zichtbaarheid van condens is bij helder polycarbonaat het grootst. Bij opaal en IQ-relax polycarbonaat platen is de condens nauwelijks zichtbaar omdat deze platen donkerder zijn. Lees hier meer informatie over de condensvorming van onze fabrikant.

De antidusttape mag niet van de platen afgehaald worden om condensvorming tegen te gaan. Zo kan er namelijk vuil en groene aanslag in de platen komen.

Wij hebben twee soorten glazen dakplaten in ons assortiment: melkglas en helder glas. De melkglasplaten zijn niet volledig transparant, de heldere glazen dakplaten zijn geheel doorzichtig. Wij gebruiken in onze overkappingen 4-4-2 veiligheidsglas van 8,76 mm dik. Dit is gehard en gelaagd glas. Gehard glas kan niet meer gesneden of bewerkt worden. 4-4-2 staat voor twee lagen glas van vier millimeter dik met daartussen twee lagen PVB van 0,38mm. De tussenlaag van PVB geeft extra sterkte en houdt het glas bij elkaar in het geval dit kapot mocht springen. Wanneer u van de standaard afmetingen afwijkt zullen er meestal ongeharde glazen dakplaten van 70cm gebruikt worden, deze zijn wel geschikt om te bewerken. De glazen dakplaten zijn te allen tijde gelaagd, zodoende zijn deze altijd veilig. Tussen ongehard en gehard helder dakglas of melkglas zit geen kleurverschil.

Wanneer u dakplaten welke niet van Tuinmaximaal afkomstig zijn in uw Gumax overkapping plaatst, vervalt de CE-markering op overkappingen. Uw overkapping voldoet ook niet langer aan de CE-markering en NEN EN 1090-1 norm indien u andere dakplaten gebruikt dan standaard geleverd worden door Tuinmaximaal. U dient bij een overkapping met dakplaten welke niet door ons geleverd worden, zelf met bewijsvoering aan te kunnen tonen dat u voldoet aan een sterkte eis zoals vermeld in NEN EN 1090-1. Het kan zijn dat instanties hier om vragen. Tuinmaximaal kan u hier dan niet bij helpen. Wij raden het daarom niet aan om dakplaten van een andere fabrikant in een Gumax® overkapping te plaatsen. Houdt er rekening mee dat er soms extra staanders en, bij een diepte van 4 meter, verstevigingskokers nodig zijn. Deze zijn los te bestellen in onze webshop en worden niet standaard meegeleverd.

Nee, dit zijn niet de exacte afmetingen. Aangezien u de afmetingen vanaf verschillende plekken kan meten ligt dit eraan vanaf waar u meet.

De breedtemaat die we weergeven is de breedtemaat van de overkapping en de goot. Hierbij wordt geen rekening gehouden met 2x gootplaten en platen voor het muurprofiel die aan de zijkanten eraan geschroefd worden. Deze steken circa 2mm per stuk uit aan beide kanten. Wanneer de staanders aan de uiteinden gemonteerd worden steekt de voetplaat van een staander 2,5cm per zijkant uit. Wanneer deze op betonpoeren staan dan steken deze inclusief de voetplaat 7 centimeter per kant extra uit (onder de grond).

De dieptematen die we weergeven, zijn de lengtematen van de dakplaten. Door de goot, de sierlijst en het muurprofiel is de dieptemaat vanaf de muur tot het uitstekende gedeelte van de goot inclusief sierlijst altijd dieper dan de diepte die we aangeven (ondanks dat het dak schuin afloopt). Het midden van de staander staat op ongeveer 2,5 - 3 - 3,5m of 4 meter vanaf de muur. De diepte is afhankelijk van het type overkapping en de maat van de overkapping. Bereken de exacte dieptemaat op deze pagina.

Tuinmaximaal levert de overkappingen niet op maat. Gumax terrasoverkappingen worden in standaard afmetingen geleverd. Houd er rekening mee dat u een grotere breedte maat kiest als u de terrasoverkapping in gaat korten. Voorbeeld: wanneer u een overkapping wilt van 4,4 meter breed, dient u een terrasoverkapping van 5,06 meter breed te bestellen.

Ja, melkglas is even sterk als helder glas.

Nee, melkglas is niet volledig transparant en waarborgt uw privacy.

Melkglas is niet volledig transparant en biedt hierdoor meer privacy. Ook valt bij een dak van melkglas klein vuil minder snel op en komen zonnestralen diffuus de overkapping binnen. Bij helder glas geniet u van een vrij uitzicht en het meeste zonlicht.

Ja, u kunt ook losse onderdelen bestellen in onze webshop. Houdt u er echter rekening mee dat kleuren, afwerking, afmetingen en assortiment in de toekomst kunnen wijzigen. Wij adviseren u daarom om uw bestelling compleet te plaatsen, inclusief benodigde uitbreidingen en accessoires.

Gebruik en onderhoud van de terrasoverkapping

Gumax® overkappingen kunnen belast worden met sneeuwbelasting volgens NEN-norm 6702.
De Gumax® terrasoverkappingen zijn door het gebruik van aluminium onderhoudsarm. Indien nodig, kunt u met een natte doek het aluminium afnemen en met de uitschuifbare zeem het dak schoonmaken.

Dit komt doordat de verschillende onderdelen waar de overkapping uit bestaan een bepaalde hoeveelheid uitzetten en krimpen wanneer de omgevingstemperatuur veranderd. Doordat bijvoorbeeld het polycarbonaat meer uitzet dan het aluminium of de stalen balk die in de goot verwerkt zit, schuiven sommige onderdelen langs elkaar af waardoor gekraak kan ontstaan. Een overkapping van 6,06m zal bijvoorbeeld bij een temperatuurverschil van 40 graden (-10 tot 30 graden) 1,5mm langer worden doordat het aluminium uitzet.

Tuinmaximaal adviseert om niet op de dakplaten te lopen. Het is wel mogelijk om een plaat of plank te gebruiken om het gewicht over meerdere liggers te verdelen en hier op te staan. Deze kunnen een gewicht van maximaal 125 kg dragen.

De aluminium producten worden geleverd in RAL-9001M (crème) en RAL-7016M (antraciet). Het is niet mogelijk de kleurcode te ontvangen of poeder te bestellen.

Garantie

De wettelijke garantie houdt in dat uw product na aankoop datgene doet en moet doen wat u als consument er in alle redelijkheid van mag verwachten.

Een goede investering en zorgeloos genieten door de 5 jaar fabrieksgarantie, onverminderd de wettelijke rechten van de consument op alle onderdelen van de producten die aangeboden worden op onze website, uitgezonderd van de "bewegende onderdelen". Heeft u met een scherp voorwerp een kras gemaakt op een terrasoverkapping? Via onze webshop kunt u lakstiften bestellen die lichte krassen opvullen. De lakstiften staan bij accessoires.

Indien uw product stormschade heeft opgelopen, neem dan contact op met uw verzekering. Stormschade valt buiten de garantie van Gumax producten en indien de bestelling niet door Tuinmaximaal is geplaatst, kunnen wij eventuele herstelwerkzaamheden ook niet uitvoeren. De benodigde onderdelen voor de herstelwerkzaamheden (zoals schroeven, dakplaten, staanders etc.) kunt u los bestellen via onze website via "losse onderdelen".

Stormschade valt buiten de garantie van Gumax producten. Indien uw product stormschade heeft opgelopen, neem dan contact op met uw verzekering. Indien u de stormschade wilt laten herstellen door Tuinmaximaal dan is dit enkel mogelijk indien Tuinmaximaal de bestelling heeft gemonteerd. U leest in dit geval hier hoe u dit kunt bestellen.

Indien het product van de aanbieder voldoet aan alle voorwaarden van de laagste prijs garantie, dan dient u contact op te nemen met de klantenservice van Tuinmaximaal. Tuinmaximaal zal hierop de prijs van het product aanpassen en u ontvangt hiernaast een cadeaubon van €50.- te besteden op onze webwinkel.

Indien er een goedkopere aanbieder is waar Tuinmaximaal haar prijzen niet op heeft aangepast dan zijn de aanbieders meestal niet te vergelijken en is de vergelijking ongeldig vanwege een van de onderstaande punten:

- De aanbieder voldoet niet aan de Europese wetgeving zoals het niet naleven van de wettelijke bedenktijd van 14 dagen, het hanteren van verboden algemene voorwaarden, het niet hebben van een wettelijk verplichte veilige betaalomgeving en het niet hebben van een gedegen klachtenbemiddeling inclusief onafhankelijke geschillencommissie. Indien een aanbieder is gecertificeerd door Thuiswinkel Waarborg zoals Tuinmaximaal, dan voldoet een aanbieder gegarandeerd wél volledig aan de hiervoor genoemde voorwaarden.
- De producten van de aanbieder voldoen niet aan de verplichte Europese bouwnormen waardoor de aanbieder een economisch delict begaat waarbij de aanbieder een gevangenisstraf van 6 jaar riskeert. Hierbij zijn de producten niet getoetst op Europese weersomstandigheden zoals wind en sneeuw wat voor u gevaarlijke situaties op kan leveren. Veel producten zoals een terrasoverkapping dienen dan ook verplicht te zijn voorzien van CE markering waarbij Europese weersomstandigheden zijn getoetst door een onafhankelijke notified body zoals TÜV. De Gumax terrasoverkappingen zijn dan ook voorzien van CE markering. Indien op de website van de aanbieder niet is aangegeven dat de terrasoverkappingen CE gemarkeerd zijn, dan kunt u er vanuit gaan dat de producten niet zijn voorzien van CE markering. 

Bij alle Gumax® terrasoverkappingen wordt over de volle breedte een gegalvaniseerde stalen strip van verenstaal in de goot geschoven. De gegalvaniseerde stalen strip weegt 10 kg per breedtemeter en maakt de goot van de terrasoverkappingen 5 keer zo sterk.

Bij onze overkappingen zal het gewicht van de stalen strip er voor zorgen dat de goot in het midden tot enkele centimeters door kan hangen bij grote overspanningen. Dit is een normaal verschijnsel. De stalen strip zorgt echter ook voor de stevigheid van de goot zodat deze grote belastingen kan verduren. Door het gebruik van deze oersterke staalsoort zijn alle terrasoverkappingen bestand tegen een last van wel 80 KG per M2.

Voor de garantie van de producten die u niet bij Tuinmaximaal gekocht heeft gaat u naar het bedrijf waar u de producten heeft gekocht.

Bij het gebruik van onderdelen die niet van Gumax® zijn, zal de garantie op de Gumax® constructie vervallen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het gebruik van andere typen dakpanelen, houten staanders maar ook alle andere onderdelen die toegevoegd of gewijzigd worden ten opzichte van de standaardproducten van Gumax®.

Bij een glazen dak ontstaat bijna nooit condensvorming. Het kan soms wel voorkomen dat er condensvorming ontstaat onder de dakplaten (vergelijkbaar met de voorruit van een auto) wanneer een overkapping (gedeeltelijk) afgesloten wordt. Wanneer dit het geval is, adviseren wij om de terrasoverkapping te luchten door bijvoorbeeld de glazen schuifdeuren open te zetten.
Ja, echter biedt Tuinmaximaal dit niet als service aan en dient u er rekening mee te houden dat u verbruiksonderdelen zoals bijvoorbeeld schroeven en kit extra dient aan te schaffen. Indien op een juiste manier verplaatst, dan blijft de garantie van toepassing.

Indien uw Gumax® product door Tuinmaximaal is gemonteerd en buiten de garantie om beschadigd is, kunnen wij u hierbij helpen. Hiervoor selecteert u op onze webwinkel het product “herstelwerkzaamheden Gumax® product” samen met alle onderdelen (inclusief schroeven, kit, etc.) die vervangen dienen te worden. Wij zullen dan langs komen om de herstelwerkzaamheden uit te voeren. Wilt u de herstelwerkzaamheden zelf uitvoeren? Bestel dan de benodigde onderdelen op onze webwinkel.

Dat klopt, deze zijn niet allemaal exact hetzelfde.

Veiligheidsglas is glas dat door extreme verhitting is gehard waardoor het glas vrijwel niet kapot te krijgen is. Indien het geharde glas toch kapot gaat, dan breekt het glas in duizenden stukjes wat velen malen veiliger is dan grote stukken glas. Bij 10mm dik veiligheidsglas dat is gehard volgens Europese richtlijnen (CE) ziet u anisotropische lijnen, ook wel genoemd irrisatie effect of leopard patroon, in het glas indien u in een 40 graden hoek naar het glas kijkt. Ziet u de lijnen niet? Bekijk het glas dan met een egale achtergrond zoals een blauwe lucht, zet meerdere platen achter elkaar, en/of bekijk het glas met een polariserende zonnebril. Indien deze lijnen zichtbaar zijn dan kunt er dus vanuit gaan dat u glazen platen heeft die zijn geproduceerd volgens Europese richtlijnen (CE). Ziet u de strepen nog steeds niet? Dan is het glas niet gehard aangezien deze strepen onlosmakelijk verbonden zijn aan het hardingsproces. Het 10mm dikke veiligheidsglas van Gumax® wordt volgens Europese Richtlijnen (CE) gehard waardoor u met zeer harde en dus veilige glazen platen te maken heeft. Een ander voorbeeld waar veiligheidsglas wereldwijd wordt toegepast zijn de achterruiten van de meeste auto’s waarbij u dan ook de lijnen ziet bij het dragen van een polariserende zonnebril. 

Zie onderstaande foto als voorbeeld:

voorbeeld van anisotropische lijnen in veiligheidsglas

Bij goed onderhoud minimaal 25 jaar.

Retourneren

U heeft het recht om binnen 14 dagen na ontvangst van de producten, aan te geven dat u van de aankoop af wenst te zien. Vervolgens heeft u nogmaals 14 dagen om de producten daadwerkelijk te retourneren. Zorg er daarbij wel voor dat de producten voor zover redelijkerwijs mogelijk in oorspronkelijke staat en onbeschadigd zijn. U bent namelijk aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen. Zo spoedig mogelijk, uiterlijk binnen 14 dagen na retournering, ontvangt u het volledige aankoopbedrag terug en betaalt u enkel €60 retourkosten indien Tuinmaximaal de goederen dient op te komen halen. De directe kosten voor het terugzenden van de goederen komen namelijk voor uw eigen rekening. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of u heeft aangetoond dat u de goederen heeft teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.

Het retouradres is: Tuinmaximaal, Rooijakkersstraat 8, 5652 BB Eindhoven, Nederland.
Op maat gemaakte producten zijn uitgesloten van het herroepingsrecht.

Om gebruik te maken van het herroepingsrecht, kunt u online het herroepingsformulier invullen. Kijk hier welk formulier voor u geldt. Ook kunt u gebruikmaken van het Europees modelformulier voor herroeping, dat onder het kopje 'Hoe werkt een retourzending?' gevonden kan worden.

Ook voor de door ons aangeboden montagediensten geldt het herroepingsrecht. In het geval van diensten verstrijkt de herroepingstermijn 14 dagen na de dag waarop u de dienst heeft gekocht. Voor terugbetaling geldt hetzelfde als hiervoor aangegeven voor het herroepingsrecht bij producten.

Indien u een bestelling retour wil sturen kunt u Tuinmaximaal binnen 14 dagen nadat u of een door u aangewezen derde het product heeft ontvangen, een verzoek tot herroeping sturen op deze pagina. Nadat Tuinmaximaal uw verzoek ontvangen en via mail bevestigd heeft, heeft u 14 dagen de tijd om uw bestelling in een zo oorspronkelijk mogelijke staat op uw eigen kosten te retourneren. Indien Tuinmaximaal uw retourzending op moet komen halen wordt hiervoor €60,- in rekening gebracht. Zo spoedig mogelijk, uiterlijk binnen 14 dagen nadat Tuinmaximaal op de hoogte zijn gesteld van de retournering betalen wij alle reeds betaalde bedragen terug, via eenzelfde betaalmiddel als waarmee u betaald heeft.

Indien Tuinmaximaal constateert dat er meer gebeurd is dan enkel het inspecteren van de levering waardoor er schade is ontstaan aan het geleverde product, is het mogelijk dat de klant aansprakelijk is voor de ontstane waardevermindering.

U mag het product ook zonder voortijdige aanmelding terugsturen. Wij willen u verzoeken om gebruik te maken van het modelformulier dat hier verkrijgbaar is.

Op maat gemaakte producten zijn uitgesloten van het herroepingsrecht.

Stuur een bericht naar de klantenservice via dit formulier indien u de geplaatste bestelling wil annuleren en deze nog niet geleverd is. Voeg in uw bericht het bestelnummer, reden van annulering (niet verplicht) en uw rekeningnummer toe. Nadat onze klantenservice de bestelling heeft geannuleerd, ontvangt u hiervan een bevestiging. Tuinmaximaal streeft ernaar dit bedrag zo spoedig mogelijk terug te storten, maar doet dit uiterlijk binnen 14 dagen na de annulering van de bestelling.

Vergunning

In de meeste gevallen heeft u geen vergunning nodig voor het plaatsen van een terrasoverkapping. Klik hier voor informatie over het vergunningsvrij plaatsen van een terrasoverkapping in België.

Bezorging in België

Nadat uw bestelling en betaling zijn afgerond, neemt Tuinmaximaal contact met u op voor het inplannen van de bezorging. Op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag bezorgen wij.
Tuinmaximaal probeert uw bestelling altijd zo snel mogelijk te bezorgen. In het geval van extreme drukte kan het voorkomen dat de levertijd langer is. Hier is geen coulance op van toepassing.

Nee, het levergebied beslaat Nederland met uitzondering van de Waddeneilanden, België en tot 200 km hemelsbreed in Duitsland, gemeten vanaf onze showroom in Eindhoven.

Uw bestelling wordt altijd gratis geleverd in Nederland, België en Duitsland. In Duitsland leveren we tot 200 km hemelsbreed vanaf ons pand in Eindhoven. Op de Waddeneilanden bezorgt Tuinmaximaal niet. Buiten ons levergebied levert Tuinmaximaal niet. Het is niet mogelijk om tegen betaling alsnog te leveren buiten het levergebied.

Het is mogelijk om grote aantallen van één specifiek of verschillende producten te bestellen via de webshop. Hierbij behoudt Tuinmaximaal zich het recht om uw order uit te leveren wanneer er voldoende voorraad en capaciteit is. Ook behoudt Tuinmaximaal zich het recht om uw order te annuleren wanneer uitleveren niet mogelijk is. Mocht (een deel van) uw bestelling niet uitgeleverd kunnen worden, dan zullen wij contact met u opnemen. Wanneer uw bestelling gewoon uitgeleverd kan worden, nemen wij contact met u op om de levertermijn te bespreken.
Indien u betonpoeren bij uw bestelling selecteert, zijn hout draadbouten overbodig en worden de voor de betonpoeren geschikte M8 RVS bouten hiervoor in de plaats meegeleverd. Indien u een betonpoer inclusief HWA heeft besteld zal de afvoer van het regenwater ondergronds zitten en worden de overbodige kiezels en het worteldoek niet meegeleverd.

Indien u een bestelling heeft geplaatst, terwijl u buiten het levergebied van Tuinmaximaal woonachtig bent dan kunt u uw bestelling afhalen of deze door Tuinmaximaal laten leveren op een ander adres dat wel binnen ons aflevergebied valt. Let op dat als er een onderdeel moet worden omgeruild of nageleverd dat Tuinmaximaal dit dan ook niet kan doen buiten haar aflevergebied. U dient het product dan om te ruilen of af te halen op onze vestiging, of Tuinmaximaal kan dit verzorgen op een adres binnen haar aflevergebied.

Indien u een verkeerde afmeting overkapping of set glazen schuifwanden heeft besteld dan ruilt Tuinmaximaal deze kosteloos om waarbij een eventueel prijsverschil tussen de afmetingen zal worden verrekend. Indien u een ander product in de verkeerde afmeting heeft besteld dan zal er enkel €60 in rekening gebracht worden indien Tuinmaximaal de producten dient om te komen ruilen.

Zijn uw spullen nog niet geleverd en heeft u de verkeerde maat besteld? Neem dan zo snel mogelijk contact op met de klantenservice.

Aflevering vindt plaats tot de eerste drempel (begane grond). Indien de chauffeur u in overleg helpt het artikel naar een ruimte in de woning of naar de tuin te verplaatsen, dan is dit altijd voor eigen risico tenzij u in geval van schade ernstige nalatigheid of opzet kan aantonen.

Ja, Tuinmaximaal levert het hele jaar door.
Ja, u kunt er tijdens het bestellen voor kiezen om uw bestelling op een ander adres te laten bezorgen dan het factuuradres.

Nadat Tuinmaximaal uw betaling ontvangen heeft, neemt een medewerker van Tuinmaximaal zo spoedig mogelijk contact met u op voor het vaststellen van de bezorgdatum. Tuinmaximaal bezorgt de producten op de overeengekomen bezorgdatum tussen 07.30 en 21.30. Onze bezorgers bellen u zodra zij onderweg zijn naar uw adres. U kunt de dag voor bezorging of op de dag van bezorging bellen naar onze klantenservice voor informatie over de route van de afleverbus waar uw bestelling mee zal worden afgeleverd. Onze klantenservice geeft u hierbij informatie over de lengte van de route tot uw adres, zodat u een indicatie heeft wanneer u de aflevering kunt verwachten.

Ja, dit is mogelijk. Kleine artikelen kunt u altijd afhalen in onze showroom. Ook wanneer u een overkapping of railsysteem wilt afhalen kan dit iedere dag van de week. Bekijk hier de voorwaarden van afhalen. Bij het afhalen is het noodzakelijk dat u zorgt voor degelijk vervoer voor de materialen en met 2 personen komt om de spullen in te laden en dat u veiligheidsschoenen draagt. Bij het ophalen van glas dient u gebruik te maken van een glasbok aangezien glas niet liggend vervoerd kan worden.

Montage in België

Ja, met behulp van de montagevideo en montagehandleiding kunt u de terrasoverkapping zelf monteren.

Nee, dit is niet mogelijk. Wanneer u een terrasoverkapping gaat plaatsen dient de gevel obstakelvrij te zijn.
Het is belangrijk dat u pas een afspraak maakt met uw monteurs nadat uw bestelling is afgeleverd. Door bijvoorbeeld een defect aan de bus kan het namelijk voorkomen dat het niet mogelijk is om uw bestelling op de afgesproken bezorgdatum of het afgesproken tijdstip te leveren. Tuinmaximaal brengt u hier zo vroeg mogelijk van op de hoogte en maakt dan direct een nieuwe afspraak met u voor de aflevering van uw bestelling. Hier is geen coulance of vergoeding van gemaakte kosten zoals voor de door u ingehuurde monteurs op van toepassing.
Tuinmaximaal probeert uw bestelling altijd zo snel mogelijk te bezorgen. In het geval van extreme drukte kan het voorkomen dat de levertijd langer is. Hier is geen coulance op van toepassing.

Het kan zijn door de stenen van uw muur dat u meer kit nodig heeft dan de meegeleverde kit. Deze kunt u echter altijd bijbestellen via onze webwinkel.

Dit is hoe de overkapping standaard afgewerkt dient te worden. Dit is nodig omdat het aluminium uit moet kunnen zetten. Dat deze speling nodig is wordt ook in de montagehandleiding aangegeven.

Indien u een terras heeft met een fundering van beton dan kan de terrasoverkapping zonder extra betonpoeren worden gezet, mits de fundering van beton 750 kg kan dragen. In alle andere gevallen zijn er betonpoeren nodig voor elke staander van de terrasoverkappingen. Eén van deze staanders dient een afvoersysteem te hebben.

Service

Het inmeten van terrasoverkappingen is niet lastig. Voordat u uw terrasoverkapping monteert, dient u deze zelf op te meten. Dit kan met behulp van onze inmeetfilm.

Indien u een aanbesteding van boven de € 25.000 heeft, kunt u hierover contact opnemen met de klantenservice.

Wanneer het een minimale beschadiging betreft, kunt u met behulp van een lakstift of spuitbus de beschadiging wegwerken. Deze is te vinden in onze webshop bij losse onderdelen en accessoires. Wanneer het een grote beschadiging betreft, kunt u het losse onderdeel bestellen. Bestel het losse onderdeel in onze webwinkel die u terug kunt vinden onder de kop “losse onderdelen”. Neem contact op met onze klantenservice indien u hier ondersteuning bij nodig heeft.

Door bijvoorbeeld een defect aan de bus kan het voorkomen dat het niet mogelijk is om uw bestelling op de afgesproken bezorgdatum of het afgesproken tijdstip te leveren. Tuinmaximaal brengt u hier zo vroeg mogelijk van op de hoogte en maakt dan direct een nieuwe afspraak met u voor de aflevering van uw bestelling. Hier is geen coulance op van toepassing.

Geef uw klacht over een product of over de dienstverlening via het contactformulier op de contactpagina door onder vermelding van uw bestelnummer. Tuinmaximaal neemt zo spoedig mogelijk contact met u op om een inhoudelijke reactie te geven.

Bent u niet tevreden met de afhandeling van uw klacht? Dan kunt u deze voorleggen aan de Geschillencommissie Thuiswinkel, Postbus 90600, 2509 LP te Den Haag (www.sgc.nl). Tevens kunt u uw klacht voorleggen aan de Geschillencommissie via het Europees ODR Platform (https://ec.europa.eu/consumers/odr/).

Indien u een defect constateert en dit onderdeel door Tuinmaximaal zo is geleverd, monteer het onderdeel dan niet. Maak foto’s van het betreffende onderdeel en de CE-sticker die op het onderdeel geplakt zit (indien aanwezig) en stuur deze naar klantenservice@tuinmaximaal.nl onder vermelding van uw bestelnummer. Tuinmaximaal zal hiervoor zo snel mogelijk een passende oplossing bieden. Indien u ondanks deze instructie alsnog een onderdeel met een beschadiging of defect monteert, dan kan Tuinmaximaal deze niet meer omruilen waardoor Tuinmaximaal hiervoor geen oplossing kan bieden.

Bestellen

Tuinmaximaal levert in heel België en Nederland, met uitzondering van de Waddeneilanden. In Duitsland leveren wij binnen een straal van 200km gemeten vanaf onze Showroom te Eindhoven. Indien u een bestelling heeft geplaatst, terwijl u buiten het levergebied van Tuinmaximaal woonachtig bent, dan kunt u uw bestelling afhalen of deze door Tuinmaximaal laten leveren op een ander adres dat wel binnen ons aflevergebied valt. Let op dat als er een onderdeel moet worden omgeruild of nageleverd, dat Tuinmaximaal dit dan ook niet kan doen buiten haar aflevergebied. U dient het product dan om te ruilen of af te halen op onze vestiging, of Tuinmaximaal kan dit verzorgen op een adres binnen haar aflevergebied.
Nadat u een bestelling heeft gedaan via deze website, krijgt u hiervan een bevestiging per email. Nadat uw betaling is ontvangen krijgt u nogmaals een email met de bevestiging dat uw betaling ontvangen is. Afhankelijk van uw betaalmethode, kan dit een aantal dagen duren. Na het ontvangen van uw betaling, neemt een van onze medewerkers zo spoedig mogelijk contact met u op voor het inplannen van een afspraak voor de levering. Op de dag van levering nemen de chauffeurs 30 minuten voor levering telefonisch contact met u op.
Het is mogelijk om grote aantallen van één specifiek of verschillende producten te bestellen via de webshop. Hierbij behoudt Tuinmaximaal zich het recht om uw order uit te leveren wanneer er voldoende voorraad en capaciteit is. Ook behoudt Tuinmaximaal zich het recht om uw order te annuleren wanneer uitleveren niet mogelijk is. Mocht (een deel van) uw bestelling niet uitgeleverd kunnen worden, dan zullen wij contact met u opnemen. Wanneer uw bestelling gewoon uitgeleverd kan worden, nemen wij contact met u op om de levertermijn te bespreken.

Wij kunnen goedkoop leveren doordat we met standaardpakketten werken. Het is hierom niet mogelijk een overkapping zonder bijvoorbeeld de dakplaten of staanders te bestellen. Een mogelijk overbodig onderdeel kan hierom niet op mindering worden gebracht van het totaalbedrag.

Wanneer u maar bepaalde onderdelen nodig heeft kunt u deze wel bestellen in onze webwinkel onder het kopje "Losse onderdelen".

Ja, alle prijzen op de websites van Tuinmaximaal zijn inclusief BTW.

Neem in dit geval contact op met onze klantenservice door naar de contact pagina te gaan. Zet het bestelnummer van uw bestelling in het bericht bij gebruik van het contactformulier op de contact pagina. Leg ook kort uit wat er mis is gegaan. Afhankelijk van de situatie, zullen wij de bestelling aanpassen of de bestelling annuleren. Bij annulering storten wij het door u betaalde bedrag binnen 14 dagen terug. Vervolgens kunt u het door u gewenste product bestellen.

Bestellen

- Ga naar de webshop.
- Gebruik de filter aan de linker kant van de pagina om tot uw productkeuze te komen.
- Klik op het product dat u wilt bestellen.
- Klik op de knop 'aan winkelwagen toevoegen'.
- U gaat hierna automatisch naar het winkelwagentje toe en kunt ervoor kiezen om meer producten te kopen, door weer naar de webshop te gaan of af te gaan rekenen. In de winkelwagen kunt u ook cadeaubonnen invoeren.
- Klik op de knop "betalen" in het winkelwagentje, indien u klaar bent met winkelen.
- Vervolgens vult u uw gegevens in en kiest u de betaalwijze en voltooid u uw bestelling.
- U krijgt een bestellingsbevestiging na het voltooien van uw bestelling.
- Nadat uw betaling is overgemaakt naar Tuinmaximaal, ontvangt u een email met de bevestiging van uw betaling.
- Hierna neemt Tuinmaximaal zo spoedig mogelijk contact met u op voor het maken van een afspraak.

Levering in België

Nadat u een bestelling heeft gedaan via deze website, krijgt u hiervan een bevestiging per email. Nadat uw betaling is ontvangen krijgt u nogmaals een email met de bevestiging dat uw betaling ontvangen is. Afhankelijk van uw betaalmethode, kan dit een aantal dagen duren. Na het ontvangen van uw betaling, neemt een van onze medewerkers zo spoedig mogelijk contact met u op voor het inplannen van een afspraak voor de levering. Op de dag van levering nemen de chauffeurs 30 minuten voor levering telefonisch contact met u op.
Tuinmaximaal probeert uw bestelling altijd zo snel mogelijk te bezorgen. In het geval van extreme drukte kan het voorkomen dat de levertijd langer is. Hier is geen coulance op van toepassing.

Nee, het levergebied beslaat Nederland met uitzondering van de Waddeneilanden, België en tot 200 km hemelsbreed in Duitsland, gemeten vanaf onze showroom in Eindhoven.

Het is mogelijk om grote aantallen van één specifiek of verschillende producten te bestellen via de webshop. Hierbij behoudt Tuinmaximaal zich het recht om uw order uit te leveren wanneer er voldoende voorraad en capaciteit is. Ook behoudt Tuinmaximaal zich het recht om uw order te annuleren wanneer uitleveren niet mogelijk is. Mocht (een deel van) uw bestelling niet uitgeleverd kunnen worden, dan zullen wij contact met u opnemen. Wanneer uw bestelling gewoon uitgeleverd kan worden, nemen wij contact met u op om de levertermijn te bespreken.
Ja, u kunt er tijdens het bestellen voor kiezen om uw bestelling op een ander adres te laten bezorgen dan het factuuradres.

Aanpassing kleurenaanbod

Nee, de winterkorting is momenteel alleen geldig op het huidige kleuraanbod.
De huidige kleuren worden straks niet meer aangeboden.
Naar verwachting op het moment dat we overgaan met de kleur.
Voor de kleur wit hanteren wij RAL 9016.
Nee, dit is niet meer mogelijk.
Middels een servicebericht zijn al onze klanten waarvan een mailadres bekend is, geïnformeerd.
U kunt gratis een samplepakket bestellen met het nieuwe kleuraanbod zodra deze beschikbaar is.
Wij hebben een servicebericht kunnen uitsturen naar iedereen wie een mailadres heeft opgegeven bij de bestelling.
We laten dit aan uzelf over ter beoordeling.
Tuinmaximaal levert kleuren niet gemengd uit.
Nee, alle offertes zijn niet langer geldig na overgang.
Indien er winterkorting van toepassing was op de offerte, komt deze dan ook te vervallen.
We adviseren daarom tijdig te bestellen indien gewenst.
Indien u uw kleur wenst te veranderen dan dient u de order te annuleren en een nieuwe bestelling te plaatsen.
Let op dat een eventuele korting dan niet meer van toepassing is.
Het kan twee weken duren voordat uw terugbetaling verwerkt is.
Uw nieuwe order zal dan opnieuw worden ingepland aan de hand van de dan actuele levertijden.