Pergola's

Het varieert per regio welke benaming men gebruikt voor een overkapping aan het huis. De term serre wordt gehanteerd wanneer een terrasoverkapping een glazen dak heeft en aan alle zijden is afgesloten met glazen schuifdeuren. Dit biedt extra comfort terwijl het vrije uitzicht op de tuin behouden blijft.

Houdt u ervan om in uw tuin te zitten, maar durven de aprilse grillen en de felle zomermaanden daar wel eens anders over te beslissen? Dan is een klassieke of moderne pergola een slimme zet! Onze pergola’s geven karakter aan uw woning en tuin, en zorgen ervoor dat u tot laat in de avond comfortabel kunt vertoeven in een oase van rust. U geniet met andere woorden van het zalige buitengevoel, zonder dat u wordt beïnvloed door de weersomstandigheden.

De mogelijkheden van pergola's op een rij

Wanneer u kiest voor een pergola in uw tuin, kan u deze inzetten voor verschillende doeleinden. Denk bijvoorbeeld maar aan:

  • Een rustgevende werkruimte buitenshuis; 
  • Een compacte ontspanningsruimte in het groen;
  • Een extra woonruimte. 

Maar ook een overdekte lounge waar u occasioneel een gezellige tuinfeest voor uw familie en vrienden organiseert, is perfect mogelijk.

De voordelen van een pergola met eventueel pergola zonwering

Met een pergola van Tuinmaximaal geniet u niet alleen van een overdekte plek die voor verschillende doeleinden inzetbaar is, u kiest daarnaast ook meteen voor een oplossing op maat. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor:

  • Een ruimer of een compacter model;
  • Een glazen dak of één uit polycarbonaat.

Doorgaans blijven pergola’s open aan de voorzijde. Wenst u een volledig afgesloten pergola? Dan kan deze uiteraard worden voorzien van glazen schuifdeuren of van pergola zonwering. Alle pergola’s die we leveren, bestaan uit 6063-T6 aluminium, waardoor u naast de laagste prijs, ook nog eens van de hoogste kwaliteit geniet! Door het gebruik van 6063-T6 aluminium geniet u van een oerdegelijke en roestvrije constructie, die onderhoudsarm is én een lange levensduur heeft.

De montage van uw pergola

Wanneer u gaat voor een pergola van Tuinmaximaal dan ontvangt u een compleet bouwpakket dat u binnen enkele weken bij u thuis ontvangt, inclusief de benodigdheden als schroeven, pluggen en kit. Met de gemakkelijke stap-voor-stap montagehandleiding en informatiefilmpjes heeft u de pergola zo gemonteerd.

Snel aan de slag

Wilt u uw pergola zo snel mogelijk monteren? Kom uw pergola ophalen en beschik nóg eerder over uw bestelling. In verband met drukte werken we momenteel op afspraak voor afhalen. Houd er rekening mee dat u met twee personen komt om uw bestelling in te laden, aangezien sommige items zwaar kunnen zijn. Neem tevens een glasbok mee indien uw bestelling glasplaten bevat, zodat u de glasplaten veilig kunt vervoeren. Profiteer zo van snelle service door uw pergola af te halen bij het magazijn aan de Rooijakkersstraat te Eindhoven. Bekijk meer over ophalen op deze pagina.

Veelgestelde vragen over pergola's