Tuinkamers

Het scheelt per regio welke benaming men gebruikt voor een overkapping aan het huis. Een tuinkamer is vrijwel altijd een afgesloten ruimte direct aan een woning. Deze benaming is juist wanneer een overkapping wordt afgesloten met glazen schuifwanden, maar wordt wat minder vaak gebruikt. Wij gebruiken voornamelijk het woord 'terrasoverkapping'.

Tuinkamers bieden alle comfort dat u zich maar kan indenken. Met een tuinkamer van Tuinmaximaal creëert u een toegevoegde ruimte aan uw woning, met veel lichtinval dankzij de grote glaspartijen. Het is een perfecte oplossing om een gezellige, beschutte ruimte in uw tuin te creëren. Wanneer het zonnetje schijnt, zet u de glazen schuifdeuren open. Bij minder goede weersomstandigheden, kunt u heel gemakkelijk de glazen schuifwand sluiten voor meer beschutting. Met een tuinkamer bent u tijdens alle seizoenen verzekerd van het aangename buitenleven.

Waarom kiezen voor een tuinkamer?

Een tuinkamer biedt heel wat voordelen:

  • Het is goedkoper dan een aan- of opbouw, en bovendien ook sneller gebouwd. 
  • U verlengt de tijd die u buiten kan zitten: niet alleen bij optimale temperaturen tijdens de zomermaanden, maar ook bij minder optimaal tuinweer. 
  • Een tuinkamer maakt de rest van uw woning lichter door de grote glaspartijen. 
  • U kunt uw tuinkamer volledig naar eigen smaak inrichten, bijvoorbeeld als extra leefruimte, buitenkeuken of eetruimte.

Een kwalitatieve tuinkamer van Tuinmaximaal

Onze tuinkamers zijn uniek in hun kwaliteit door het gebruik van een gegalvaniseerde stalen strip van verenstaal in iedere goot. Door het gebruik van deze oersterke staalsoort zijn alle tuinkamers bestand tegen een last van wel 80 kg per m² (zonder veiligheidsnorm)! Bovendien zijn alle constructies voorzien van een CE-markering en daarmee voldoen we aan de Europese bouwnormen. Dat goede kwaliteit niet duur hoeft te zijn bewijst onze laagste prijsgarantie . Als u een mooie en kwalitatieve tuinkamer zoekt, komt u bij Tuinmaximaal altijd het voordeligst uit.

Oneindig veel opties en accessoires

Als u graag ook ‘s avonds geniet in uw tuinkamer, is LED-verlichting een geschikte optie. Daarnaast kan u ook kiezen uit allerlei breedte- en dieptematen. In ons assortiment zijn ook nog eens verschillende kleuren, stijlen en daktypen te vinden. Zo is er voor ieder wat wils.

Zo snel mogelijk genieten van uw tuinkamer?

Zo snel mogelijk genieten van uw tuinkamer? In verband met drukte werken we momenteel met afhaalmomenten op afspraak. Kom altijd met twee personen om de zware items in te laden en zorg voor een glasbok om eventuele glasplaten veilig te vervoeren. Bekijk hier de informatie omtrent afhalen. 

Onze tuinkamers worden geleverd in complete bouwpakketten met snelle thuislevering in heel België. Daarmee kunt u direct zelf aan de slag met uw eigen tuinkamer.

Veelgestelde vragen over tuinkamers