Benieuwd naar mogelijke opties om je terrasoverkapping te upgraden? Terrasoverkappingen van Tuinmaximaal zijn modulair en sluiten naadloos op elkaar aan. Er zijn talloze uitbreidingsmogelijkheden; van glazen schuifwanden, zonwering en ledverlichting, tot tochtstrips, deurgrepen en een spie op schutting. In dit artikel kom je hier alles over te weten.

Uitbreidingsopties terrasoverkapping

Terrasoverkappingen van Tuinmaximaal zijn uit te breiden met de volgende opties:

1.Glazen schuifwanden

    Accessoires voor glazen schuifwanden:
    2. Deurgrepen
    3. Tochtstrips
    4. Sierstrips
    5. U-profielen

6. Glazen spie
7. Automatische zonwering
8. LED verlichting
9. Spie op schutting
10. Polycarbonaat zijwand

1. Glazen schuifwanden

Een populaire manier om meer uit je terrasoverkapping te halen, is door de ruimte uit te breiden met glazen schuifwanden. Hiermee kun je de gehele overkapping afsluiten zodat je ook tijdens koele zomeravonden, in het gehele najaar en bij minder goede weersinvloeden van je veranda kunt genieten. Ieder paneel is afzonderlijk te verplaatsen zodat je altijd de ruimte naar eigen wens kan inrichten. Een mooie eigenschap van onze glazen schuifwanden is dat ze tevens te monteren zijn in houten overkappingen, veranda’s en tuinhuizen. Bovendien zijn de glazen panelen ook binnenshuis toe te passen, bijvoorbeeld in de woonkamer.

Glazen schuifwanden

Accessoires voor glazen schuifwanden

De glazen schuifwanden zijn op hun beurt uit te breiden met deurgrepen, tocht- en sierstrips en U-profielen.

2. Deurgrepen

Met deurgrepen voorkom je dat er vingerafdrukken op de glazen schuifwanden komen en kun je gemakkelijk de panelen verplaatsen. De deurgrepen zijn in twee kleuren beschikbaar. 

Antraciete deurgrepen

3. Tochtstrips

Wil je ervoor zorgen dat er zo min mogelijk wind in je terrasoverkapping binnenkomt? Dan kun je de glazen schuifwanden uitbreiden met tochtstrips. Een bijkomend voordeel: ongewenste bezoekers zoals muggen en vliegjes blijven zo buiten je tuinkamer. Met de strips houd je warmte ook beter binnen.

Antraciete tochtstrips

4. Sierstrips

Aan de zijkanten van de glazen schuifwanden kunnen sierstrips geplaatst worden. Dit is puur voor de verfraaiing van het glas en geeft je terrasoverkapping net een andere uitstraling. Deze optie valt ook te combineren met tochtstrips.

Antraciete sierstrips

5. U-profielen

Met U-profielen tegen de staanders of tegen de muur kun je de overkapping nog beter en mooier afsluiten. Eventuele kieren tussen de staanders en het glas of de muur, kun je zo netjes wegwerken. In combinatie met tochtstrips krijgen wind en insecten geen schijn van kans.

Antraciete U-profielen

6. Glazen spie

Om een terrasoverkapping aan alle zijdes af te sluiten met glazen schuifwanden, plaats je aan de zijkant van de overkapping een glazen spie. Hiermee wordt de zijkant qua doorloophoogte hetzelfde als de hoogte van de onderkant van de goot. Standaard wordt de spie geleverd met matte folie, die je er desgewenst ook af kunt halen.

Antraciete glazen spie

7. Automatische Zonwering

Bij zonnige dagen kan de temperatuur flink oplopen onder je terrasoverkapping. Ook kunnen dusdanig felle zonnestralen minder plezierig zijn voor je ogen. Onze Gumax® automatische zonwering reflecteert maar liefst 89% van de warmtestraling en 73% van het zichtbare licht. Kortom, Gumax® zonwering is uniek in zijn soort en het verhoogd het comfort aanzienlijk.

Deze onderzonwering, die onder de overkapping en tussen de tussenliggers geïnstalleerd wordt, is eenvoudig te bedienen met de meegeleverde afstandsbediening. Lees alles over de Gumax® zonwering op de speciale informatiepagina.

Gumax automatische zonwering

8. LED verlichting

Geniet van sfeervolle avonden onder de overkapping met ingebouwde, dimbare spots.  Met Gumax® LED verlichting creëer je met één druk op de knop de gewenste sfeer onder jouw buitenterras. Deze optie is zeker aan te raden om ‘s avonds lekker lang te genieten onder de overkapping. Een set ledverlichting bevat 6 lampjes en een afstandsbediening om de sterkte van het licht aan te passen.

Gumax LED verlichting onder een terrasoverkapping

9. Spie op schutting

Om je tegen de laaghangende zon, wind en regen te beschermen kun je een spie op schutting van polycarbonaat plaatsen. Hiermee sluit je een zijkant van je overkapping af, als de veranda bijvoorbeeld tegen een schutting of muurtje geplaatst is. Doordat de ruimte door de spie is afgesloten, blijft de warmte ook langer in de overkapping.

Spie op schutting

10. Polycarbonaat zijwand

Wil je een zijkant van je terrasoverkapping helemaal afsluiten? Dit is mogelijk met een Gumax® vaste zijwand van polycarbonaat. Een glazen spie is voor deze zijwand niet nodig, omdat de polycarbonaat platen rechtop komen te staan.

Polycarbonaat zijwand antraciet

Ben je nieuwsgierig naar de uitbreidingsopties?

Surf naar ons YouTube kanaal voor meer informatie over onder meer glazen schuifwanden, zonwering en ledverlichting of bezoek onze (virtuele) showroom en vraag vrijblijvend om advies.