Buiten blijft het langer licht, de zon komt vaker door, bloesem aan de bomen en vogels gaan nestelen. Of terwijl: de lente komt eraan. Dit brengt meteen ook meer leven in je tuin. Om zoveel mogelijk te genieten van de lente in je tuin, geven wij je een paar tips.

tuin lente terrasoverkapping

1. Plaats een vogelhuisje in je tuin

In de lente gaan veel vogels nestjes maken. Plaats daarom een vogelhuisje in je tuin. Hopelijk weten vogels deze plek te vinden. Zo geniet je in eigen tuin van de pracht van de natuur. Hoe bijzonder om vogeltjes in en uit te zien vliegen! Vogelhuisjes maak je ook gemakkelijk zelf en stijl je geheel naar eigen wens.

2. Planten en kleurrijke bloemen

Geniet van de prachtige kleuren die de lente met zich meebrengt door planten en kleurrijke bloemen in je tuin te plaatsen. Plaats bijvoorbeeld een decoratief laddertje met diverse bloempotten in je tuin. Een combinatie van verschillende bloemsoorten zorgt voor een kleurrijk feestje.

3. Leg een moestuin aan

De lente is het ideale seizoen om te starten met het aanleggen van een moestuin. Eet heerlijke groenten of verrijk je kookkunsten met kruiden uit eigen tuin. Stel de lekkerste gerechten samen met de meest verse ingrediënten. Heb je wat over? Verras dan je naasten eens met deze verse lekkernijen uit eigen tuin.

4. Kleed je tuin aan in lentesferen

Met accessoires kleed je je lentetuin in een handomdraai aan in lentesferen. Verrijk je tuinmeubels met accessoires in lentestijl, bijvoorbeeld door kussentjes in frisse kleuren of plaats een buitenvloerkleed. Of plaats fleurige producten op tafel, zoals kandelaars met mooie kaarsen. Heb je een gezellig diner aan huis gepland?Kleed de tafel dan aan in lentesferen en beleef een gezellige avond onder je overkapping.

Meer inspiratie? Bekijk hier ons Pinterestbord.