Met een overkapping in je tuin aan het huis geniet je extra lang van het buitengevoel. Want als het buiten minder mooi weer is, zit jij lekker droog onder de overkapping. Maar waarom zou je kiezen voor een terrasoverkapping aan huis in plaats van een vrijstaande overkapping in de tuin? Wat zijn de mogelijkheden voor een buitenruimte aan het huis? En wat zijn de stappen voor het realiseren van zo’n overkapping? We vertellen je hier alles over.

Mat zwarte overkapping aan huis met zonwering

Terrasoverkapping aan huis: de voordelen

Mogelijk ben je nog aan het overwegen of je een vaste veranda aan het huis wilt of een vrijstaande overkapping. Een terrasoverkapping aan huis heeft verschillende voordelen:

  1. Gemakkelijke & droge toegang: wanneer de overkapping in de tuin aan het huis zit, heb je directe toegang tot je buitenruimte vanuit het huis. Bij nat weer hoef je bovendien niet door je natte tuin te lopen voor het betreden van de buitenruimte. En je hebt snel toegang tot je keuken voor het pakken van drankjes en hapjes. 

  2. Verlengstuk van je woning: met een veranda aan huis creëer je extra leefruimte aan je woning en daardoor is het ook echt een verlengstuk van je woning.

  3. Betere isolatie: wanneer de overkapping aan één kant aan de woning zit en je sluit de overkapping af met glazen schuifwanden met tochtstrips, zorgt dat voor een extra isolerend effect en meer warmte onder de overkapping.

  4. Efficiënt gebruik van ruimte: heb je geen grote tuin? Dan is een terrasoverkapping aan huis slimmer qua ruimte dan een vrijstaande overkapping. Lees meer in het artikel met tuinideeën voor een overkapping in een kleine tuin.

Meer of minder licht met een overkapping aan huis

Mogelijk vraag je je af of je met een overkapping aan het huis wel voldoende licht hebt onder de overkapping en in huis. Je hebt zelf invloed op de hoeveelheid licht onder de overkapping door de keuzes die je maakt voor de volgende onderdelen:

  • Het daktype: helder glas laat het meeste licht door (88%), gevolgd door helder polycarbonaat (70%), melkglas (63%), opaal polycarbonaat (55%) en IQ-relax polycarbonaat (47%).

  • De kleur: kies je voor een overkapping aan huis in een lichte of donkere kleur? De Gumax® terrasoverkappingen zijn verkrijgbaar in antraciet, zwart of wit.

  • De verlichting: wanneer het daglicht afneemt, zorg je met behulp van de juiste verlichting voor de gewenste hoeveelheid licht.

  • De zonwering: creëer schaduw en een aangename temperatuur onder de overkapping met behulp van zonwering.

De schuifwanden: kies voor glazen schuifwanden met volledig zicht op de tuin en/of bepaal zelf de gewenste hoeveelheid schaduw, beschutting en privacy met Gumax® Shading Panels.

Moderne mat zwarte veranda met glazen schuifwanden
Klassiek mat witte terrasoverkapping aanhuis.

Inspiratie voor een terrasoverkapping aan huis

Er zijn heel veel mogelijkheden voor een overkapping in de tuin aan het huis. Dankzij de verschillende maten, kleuren en stijlen van de Gumax® terrasoverkappingen is er altijd een terrasoverkapping op maat die past bij je wensen en bij je huis. We inspireren je met een aantal voorbeelden.

Een tuinoverkapping aan huis: van idee tot uitvoering

Hoe realiseer je zo’n tuinoverkapping aan het huis?

1.   Idee en ontwerp

Ga je voor een klassieke of een moderne overkapping aan huis? Welke kleur, welk daktype en welke extra’s zoals verlichting of zonwering wil je? Door een antwoord te geven op deze vragen maak je het idee voor de overkapping steeds concreter. Kom je er niet uit? Bestel dan het gratis samplepakket met samples van de glastypen, polycarbonaat, kleurenstaaltjes, zonweringsdoek en meer. 

2.   De terrasoverkapping inmeten

De volgende stap is het inmeten van de terrasoverkapping aan huis. Daarvoor bieden wij een handige inmeethuip. Zo ben je zeker van een terrasoverkapping die op maat is gemaakt voor jouw woning.

3.   De terrasoverkapping in elkaar zetten

Dankzij de gebruiksvriendelijke bouwpakketten van de Gumax® terrasoverkappingen zet je deze heel eenvoudig zelf in elkaar. Als voorbeeld zie je in de onderstaande video hoe je een Gumax® overkapping in de tuin aan het huis monteert:

 

Lees meer over de verschillende stappen in het artikel over het zelf maken van een terrasoverkapping

Wat kost een overkapping aan huis?

Bij Tuinmaximaal bestel je al een terrasoverkapping aan huis vanaf €896,- inclusief laagste prijs garantie. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van het daktype, de grootte van de overkapping en eventuele uitbreidingen.

Ontdek de kosten van een terrasoverkapping.