Hoe haal je de keuken van binnen naar buiten? De afgelopen jaren gaan steeds meer mensen mee met de trend van buiten koken. Vanuit de terrasoverkapping zien hoe je eten vers bereid wordt óf juist gezellig samen tafelen onder de terrasoverkapping! Hoe zorg je voor dit ultieme zomergevoel? In deze blog laten wij zien op welke manieren je buiten kunt koken.

buiten koken barbecue terrasoverkapping
buiten koken pizza terrasoverkapping

Pizza night

Wil je graag de vakantiesfeer in huis halen? Dan kun je ervoor kiezen om je in echte Italiaanse sferen te wanen door pizza’s te serveren. Met een outdoor pizzaoven zorg je in een handomdraai voor verse pizza’s, die je zelf vanuit de terrasoverkapping hebt samengesteld! Eet je liever pizza uit het vuistje? Dan kun je er ook voor kiezen om pizza’s te maken in de vorm van een ijshoorntje, ook wel “pizza cones” genoemd. Je kunt het zelf dus zo gek maken als je wilt én je hebt een avondvullend programma! Buon appetito! Zorg ervoor dat je de pizzaoven zelf niet onder de terrasoverkapping zet.

Verrijdbare buitenkeuken

Je kunt er ook voor kiezen om de keuken létterlijk te verplaatsen naar buiten. Een verrijdbare buitenkeuken met werkblad is een van de opties, die je zelf kunt samenstellen zoals je wilt. Zo kun je op een zomerse dag een heerlijk verfrissende salade bereiden vanuit je achtertuin! Zie je het al voor je? Terwijl je gezellig bijkletst met je vrienden en familie zorg je er ondertussen voor dat er een overheerlijke maaltijd wordt bereid. Gezelligheid, buiten zijn en lekker eten. Een betere combinatie is er niet, toch?

Gourmetten onder je terrasoverkapping

Bij gourmetten wordt vaak gedacht aan de feestdagen, maar de zomer leent zich er ook goed voor om te gourmetten onder je terrasoverkapping! Het voordeel aan deze vorm van buiten koken is dat er voor elk wat wils is. Je bepaalt zelf wat je in jouw pannetje doet en er kan lekker gevarieerd worden met groenten en vlees omdat je kleine porties eet. Met een lekker drankje erbij is het de perfecte avond voor leuke gesprekken aan tafel!

Barbecue in je tuin

De alombekende barbecue kan natuurlijk niet ontbreken in het rijtje van buiten koken. Om de barbecue zo compleet mogelijk te verzorgen, serveer je naast wat stukken vlees ook frisse salades en wat zomers fruit. Zo kom je ook aan je vitamines! Een barbecue zonder sausjes is onvoorstelbaar, dus pak je kookboek erbij en verras je gasten met een zelfgemaakte lekkernij! Wil je liever de zorg uit handen geven? Dan kun je er natuurlijk ook altijd voor kiezen om een complete barbecue te laten bezorgen. Zorg er wel voor dat je de barbecue zelf niet onder de terrasoverkapping plaatst.

Last but not least: om van buiten koken een nog groter feest te maken, zorg je natuurlijk voor de juiste aankleding door middel van tafeldecoratie en gezellige verlichting onder je terrasoverkapping.

Meer informatie en tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of doe inspiratie op via ons Pinterestbord!

buiten koken tafelaankleding terrasoverkapping