De prijs is voor veel mensen een belangrijke factor bij het vergelijken van terrasoverkappingen. Het liefst wil je een goedkope overkapping, maar je wilt wel een overkapping waar je lang plezier van hebt. Hoe realiseer je een goedkope overkapping in je tuin? Welke factoren hebben invloed op de prijs? En wat houdt de laagste prijs garantie in? We nemen je mee.

Moderne antraciet overkapping met polycarbonaatdak

Wat kost een goedkope terrasoverkapping?

We starten meteen met een belangrijke vraag, want wat kost een goedkope overkapping? Tuinmaximaal levert gegarandeerd de goedkoopste terrasoverkappingen vanaf € 896,-. Voor dit bedrag krijg je een Gumax® terrasoverkapping in een gebruiksvriendelijk bouwpakket met: 

●    Staanders, tussenliggers en zijliggers
●    Gootpakket inclusief sierlijst en muurprofiel
●    Metalen strip
●    Polycarbonaat dakplaten
●    Schroeven/pluggen
●    Kit en kitpistool
●    75 mm gatenboor
●    PVC bladvanger
●    PVC buis/90 graden bocht
●    Rubbers
●    Eenvoudige montagehandleiding
   
De prijs van deze goedkope overkapping is gebaseerd op een breedte van 3.06 meter en een diepte van 2,5 meter met een dak van polycarbonaat zonder fundering en zonder uitbreidingen. De overkapping is gemaakt van aluminium met de Gumax® superior coating, die zorgt voor een lange levensduur en kleurbehoud.

De factoren die van invloed zijn op de prijs

Er zijn verschillende factoren die van invloed zijn op de prijs van een terrasoverkapping. Hoe goedkoop je het maakt, bepaal je dus zelf. We zetten de factoren op een rij:

  • De grootte van de terrasoverkapping

De prijs van de terrasoverkapping is afhankelijk van de breedte en de diepte van de overkapping. Gumax® terrasoverkappingen zijn verkrijgbaar met een breedte vanaf 3.06 meter tot en met 12.06 meter en en een diepte vanaf 2.5 meter tot en met 4 meter. Gebruik de inmeettool voor het bepalen van de ideale afmeting.

  • Het materiaal

Een terrasoverkapping van aluminium is goedkoop, maar kwalitatief zeer goed doordat het onderhoudsvriendelijk en duurzaam materiaal is. Een houten overkapping is duurder en minder onderhoudsvriendelijk. Lees hier meer over in het artikel over een aluminium of houten terrasoverkapping.

  • De fundering

Als je een goedkope overkapping in de tuin wilt, raden wij wel altijd een stevige fundering aan. De overkapping heeft een flink gewicht en je wilt voorkomen dat deze gaat verzakken. Lees hier meer over in het artikel over de fundering van een terrasoverkapping. Bij Tuinmaximaal bestel je fundering in de vorm van twee betonpoeren vanaf € 124,-.

  • Schuifwanden

Wil je een goedkope terrasoverkapping, maar wil je met slecht weer ook buiten genieten? Kies dan voor glazen schuifwanden voor het afsluiten van de overkapping. Het grote voordeel is dat dit je stookkosten ook verlaagt. Daarnaast zijn er schuifwanden die zorgen voor extra schaduw en beschutting: Gumax® Shading Panels.

  • Zonwering

De meest goedkope zonwering voor een terrasoverkapping is het ophangen van een schaduwdoek. De zon verplaatst zich, en dan is het handmatig verplaatsen van het  schaduwdoek veel werk als je in de schaduw wilt blijven zitten. Maar daar is een goede oplossing voor in de vorm van automatische zonwering met afstandsbediening. Lees meer over de mogelijkheden voor zonwering onder een terrasoverkapping.

  • Verlichting

Wil je de tuin overkapping goedkoop voorzien van verlichting? Kijk dan bijvoorbeeld eens naar de losse Gumax® ledspots. Deze sfeervolle verlichting integreer je in de overkapping en zet je aan of uit met de afstandsbediening.

  • Zelf monteren of uitbesteden

Het zelf monteren van de overkapping is de meest goedkope oplossing. En dankzij de gebruiksvriendelijke bouwpakketten is het zelf monteren van de Gumax® terrasoverkappingen eenvoudig mogelijk. Op die manier heb je een extra goedkope overkapping in je tuin.

In de volgende video zie je hoe je de overkapping zelf monteert:

Een goedkope tuin overkapping met laagste prijs garantie

Maar hoe kan het dat Gumax® terrasoverkappingen zo goedkoop zijn? Bij ons profiteer je van de laagste prijs garantie. We zitten boven op het productieproces en slaan alle tussenhandelaren over. En daar profiteer je van. Vind je een overkapping van dezelfde kwaliteit elders nog goedkoper? Dan ontvang je van ons een cadeaubon t.w.v. € 50,- voor onze webshop. Lees alle voorwaarden op de pagina over de laagste prijs garantie

Meer informatie? Bekijk de pagina over de prijzen van een terrasoverkapping.