Je ontwaakt met een kop koffie onder je terrasoverkapping. Een aluminium overkapping die perfect past in jouw tuin. Hoe trots ben je dan? Het eindresultaat van een proces voor het ontwerpen en (laten) maken van je eigen buitenruimte. Maar hoe pak je dat aan? Ga je de overkapping laten maken of zelf bouwen? Hoe stel je de aluminium overkapping op maat samen zodat deze perfect aansluit op je wensen? We helpen je op weg in dit artikel.

Kleine antraciete overkapping met glazen schuifwanen

Overkapping laten maken vs. zelf bouwen

Ga je de overkapping laten maken of zelf bouwen? Het volledig zelf bouwen van een veranda lijkt veel werk, maar met de juiste materialen, duidelijke instructies en de juiste hulp is dat goed realiseerbaar. En dat geldt zeker voor de gebruiksvriendelijke bouwpakketten van de Gumax® terrasoverkappingen, inclusief alle benodigde materialen, een montagehandleiding en montagevideo’s. Je stelt zelf heel eenvoudig je maatwerk overkapping samen en de klantenservice staat 7 dagen per week klaar voor hulp bij vragen. 

Het zelf bouwen van je aluminium terrasoverkapping:

●    Bespaart geld.
●    Geeft je de vrijheid voor het bepalen van je eigen schema en tempo voor de bouw.
●    Is een waardevolle ervaring. 
●    Zorgt voor een extra trots gevoel.

Lees hier meer over in het artikel over de voordelen van een zelfbouw terrasoverkapping.

Je aluminium overkapping op maat samenstellen in 5 stappen

Je wilt een aluminium overkapping op maat samenstellen, maar waar begin je? Wij helpen je op weg met 5 stappen.

Stel eenvoudig je ideale terrasoverkapping samen

1. Inspiratie opdoen

Kijk naar voorbeelden van terrasoverkappingen op bijvoorbeeld Pinterest, in de fotogalerij of blogs met trends en tuininspiratie. En neem ook eens een kijkje in de virtuele showroom of in de showroom in Eindhoven. Met behulp van deze inspiratie maak je een lijstje met je persoonlijke wensen. Denk bijvoorbeeld alvast na over de volgende keuzes:

●    Ga je voor een moderne of klassieke stijl?
●    Welke kleur terrasoverkapping wil je?
●    Wil je de zijkanten van de overkapping afsluiten met schuifwanden?
●    Kies je voor een doorzichtig of niet-doorzichtig dak van glas of polycarbonaat?
●    Hoe ga je zorgen voor zonwering onder de overkapping?
●    Breng je ook verlichting aan onder de overkapping?

2. De functionele indeling bepalen

Bedenk bij het ontwerpen en samenstellen van de maatwerk overkapping waarvoor je de buitenruimte gaat gebruiken. Denk aan een zitgedeelte, eetgedeelte, buitenkeuken/bar, opbergruimte en de hoeveelheid privacy en beschutting die je nodig hebt. Als je een kleine overkapping in een kleine tuin wilt plaatsen, dan zijn er ook slimme oplossingen voor het multifunctioneel benutten van de ruimte. Lees meer tips in het artikel over het inrichten van je tuin met overkapping.

3. De terrasoverkapping inmeten

De volgende stappen is het inmeten van de terrasoverkapping zodat deze op maat is voor jouw woning. Houd hierbij rekening met 3 variabele afmetingen: de breedte, diepte en hoogte. Maak gebruik van de inmeethulp voor het berekenen van de doorloophoogte van de overkapping op maat.

Breedte opmeten van je overkapping
Diepte opmeten van je overkapping
Hoogte opmeten van je overkapping

Wanneer je klaar bent met inmeten maak je voor jezelf een schets van de overkapping.

4. Je terrasoverkapping op maat online samenstellen

Zijn je wensen en de maten voor de terrasoverkapping duidelijk? Dan is je terrasoverkapping op maat online samenstellen heel eenvoudig. Ga naar de pagina met terrasoverkappingen en gebruik de filters voor het aangeven van je wensen en de formaten. De breedte en diepte van een aluminium terrasoverkapping met een polycarbonaat dak* zijn eenvoudig op maat inkortbaar. Klik op de gewenste overkapping en doorloop de verschillende stappen voor het samenstellen van de overkapping. Natuurlijk helpen de medewerkers bij de klantenservice en in de showroom je daar ook graag bij.

*Let op: bestel je een overkapping met een polycarbonaat dak en ga je deze inkorten, dan heb je extra “anti-dust tape” nodig. Deze vind je bij de 

5. Eventuele uitbreidingen toevoegen

Klaar met het samenstellen van je terrasoverkapping? Kijk dan of je eventuele uitbreidingen nodig hebt. Denk daarbij aan:

Je complete terrasoverkapping online bestellen is zo eenvoudig mogelijk. Geheel op maat voor jouw tuin.

Wat kost een aluminium overkapping op maat?

Nu je weet hoe je makkelijk een terrasoverkapping online samenstelt, wil je natuurlijk ook weten wat dat kost. Bij Tuinmaximaal heb je al een aluminium terrasoverkapping op maat vanaf € 896,-. En daar zetten we ook nog eens de laagste prijs garantie bovenop. Ontdek de mogelijkheden, creëer je ideale buitenruimte en geniet 365 per dagen per jaar.

Meer informatie over de prijs voor jouw ontwerp? Bekijk de pagina over terrasoverkappingen en filter op jouw wensen.