Wil je extra leefruimte of opbergruimte in de tuin creëren? Wil je lekker lang buiten zitten in de avond? Dan is een tuinhuis met overkapping de ideale combinatie. De overkapping fungeert als een verlengstuk van het tuinhuis, waardoor je een extra plek hebt om heerlijk te ontspannen, te dineren, te barbecueën of een spelletje te spelen. Wat wil je nog meer?

Antracieten overkapping aan modern tuinhuis

Designtuinhuis met overkapping: de mogelijkheden

Globaal is er een onderscheid te maken in twee soorten terrasoverkappingen qua design: modern of klassiek. We zetten hieronder de kenmerken van deze twee soorten terrasoverkappingen op een rij, inclusief een paar voorbeelden ter inspiratie.

Kenmerken tuinhuis met overkapping:modern/strak

Een tuinhuis met overkapping in een moderne of strakke stijl draait om eenvoud, functionaliteit en een design dat helemaal bij deze tijd past. De kenmerken op een rij:

  • Strak ontwerp
  • Minimalistische uitstraling
  • Neutrale kleuren zoals antraciet of wit
  • Gevoel van openheid en ruimte
  • Past goed bij eigentijdse architectuur

Voorbeeld moderne terrasoverkapping
Om je een goede indruk te geven van deze stijl, vind je hieronder een voorbeeld van een moderne overkapping die ideaal is voor een tuinhuis:

 

Modern tuinhuis met antraciet terrasoverkapping
Terrasoverkapping met zonwering

Kenmerken tuinhuis met overkapping: landelijk/klassiek

Een tuinhuis met overkapping in een landelijke of klassieke stijl is het tegenovergestelde van de moderne stijl en heeft de volgende kenmerken:

  • Sierlijke lijnen
  • Tijdloze en klassieke uitstraling
  • Past goed bij historische of traditionele huizen
  • Roept een gevoel van gezelligheid en warmte op
  • Gaat naadloos op in een natuurlijke omgeving

Voorbeeld klassieke terrasoverkappingen
Bij een tuinhuis met overkapping in landelijke stijl denk je misschien al snel aan een houten constructie, maar dat is niet noodzakelijk. Het gaat om de sierlijke lijnen die uiteindelijk zorgen voor de klassieke uitstraling. Kijk ter inspiratie eens naar de onderstaande foto's van een klassieke overkapping:

Landelijk tuinhuis met glazen schuifwanden
Landelijk tuinhuis met glazen schuifwanden

Traditioneel of modern: wat kies je?

Houd je van een tijdloze, warme uitstraling en heeft je huis een traditionele architectuur? Dan kan een klassiek tuinhuis met overkapping een goede keuze zijn. Maar het tuinhuis kan natuurlijk ook helemaal opgaan in de tuin met een landelijke uitstraling. Heb je een voorliefde voor strakke lijnen en minimalisme? Dan past een modern tuinhuis met overkapping meer bij je smaak. Of misschien ga je wel voor extra gedurfd en combineer je een klassiek tuinhuis met een moderne terrasoverkapping. En wat dacht je van een tuinhuis met glazen schuifwanden? Zo combineer je een tuinhuis met extra veel lichtinval.

Traditioneel tuinhuis met glazen schuifwanden
Moderne houten aanbouw met glazen schuifwanden

Daktype: hout, glas of polycarbonaat?

Een belangrijke overweging voor een overkapping bij een tuinhuis is het daktype. Bij een tuinhuis denk je dan misschien al snel aan een houten overkapping. Zo’n houten terrasoverkapping past goed bij tuinhuis in landelijke stijl, maar als je wilt genieten van een mooie lichtinval, dan is een terrasoverkapping met glas of polycarbonaat daktype een ultieme oplossing. Deze twee daktypes hebben bovendien bijna geen onderhoud nodig ten opzichte van een houten overkapping. Maar wat is het verschil tussen glas en polycarbonaat? De kenmerken op een rij:

  • Glazen terrasoverkapping: oersterk veiligheidsglas, straalt veel luxe uit, geeft het meest vrije zicht, houdt het meeste geluid tegen en heeft een langere levensduur
  • Polycarbonaat terrasoverkapping: minder zwaar dan polycarbonaat, goedkoper qua prijs en met extra filtering van het ligt verkrijgbaar (IQ Relax polycarbonaat).

 

Beide daktypes zijn toepasbaar in een terrasoverkapping in moderne of klassieke stijl. Naast het materiaal heb je de keuze uit een overkapping die wel of niet doorzichtig is. En er zijn ook terrasoverkappingen verkrijgbaar met zonwering, zodat je de lichtinval helemaal zelf in de hand hebt.

Wat kost een tuinhuis met overkapping?

Nu weet je een beetje wat de mogelijkheden zijn als het gaat om een tuinhuis met overkapping in moderne of klassieke stijl. Maar wat kost een tuinhuis met overkapping? De kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren zoals de grootte, het materiaal, het ontwerp en eventuele extra functies en afwerkingen van het tuinhuis en de overkapping. Over de prijs van de terrasoverkapping vertellen we je graag iets meer. Bij Tuinmaximaal heb je namelijk al een klassieke of moderne terrasoverkapping vanaf €896,-. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van het daktype, de breedte, de diepte en extra opties zoals verlichting en zonwering. Vraag een gratis offerte op maat aan op basis van je persoonlijke wensen. Wat je ook kiest: bij ons profiteer je van de laagste prijs garantie.

Meer informatie? Bekijk de pagina over de prijzen van terrasoverkappingen.