Een dag die ieder jaar weer terugkeert: Valentijnsdag. Op 14 februari is het dé dag om je geliefde te verrassen. En hoe kan dat beter dan door het verzorgen van een heus Valentijnsdiner aan eigen huis? In dit blog geven wij je 4 tips om te zorgen voor een onvergetelijke avond.

valentijnsdiner terrasoverkapping

1. Tafelaankleding voor het Valentijnsdiner

Zorg voor een romantische sfeer door de tafel gezellig aan te kleden. Denk hierbij aan een bijpassend tafelkleed, een mooi servies, wat rozen op tafel en plaats eventueel ballonnen in de vorm van een hartje. Plaats wat kussentjes op de stoelen zodat je comfortabel zit.

2. Zorg voor sfeervolle muziek

Creëer een romantische sfeer door een zelfgemaakte afspeellijst op te zetten. Kies bijvoorbeeld jullie favoriete nummers en speel deze gedurende de avond af. Muziek roept herinneringen op, waarmee je je geliefde nog meer kunt verrassen. Hoe bijzonder als je je passie voor bepaalde muziek kunt delen met elkaar.  

3. Bijpassende verlichting tijdens het diner

Wat een erg belangrijke rol speelt tijdens een romantische avond, is verlichting. Met kaarsen op tafel creëer je meteen een romantische sfeer. Heb je een terrasoverkapping? Dimbare LED verlichting geeft sfeervolle verlichting die ideaal is voor de avond. De sterkte van het licht is dan geheel naar wens aan te passen.

4. Een Valentijnsdiner naar eigen wens

Ze zeggen ook wel eens: liefde gaat door de maag. Zorg op Valentijnsdag daarom voor een diner dat jullie beide lekker vinden. Kook zelf een heerlijk diner, of laat je verrassen door lekkernijen van een restaurant in de buurt af te halen. Het voordeel aan een Valentijnsdiner aan huis is, dat je erna meteen op de bank kunt ploffen om de avond af te sluiten met jullie favoriete serie of film.

Meer inspiratie voor een Valentijnsdiner aan huis? Bekijk dan hier ons Pinterestbord.