Een diversiteit aan interieurstijlen zorgt ervoor dat er voor ieder wat wils is. Houd je van een strak interieur, of vind je het juist leuk om een ruimte aan te kleden met accessoires? Lees hieronder meer over interieurstijlen en kom erachter wat het beste bij je past!

bohemian interieur terrasoverkapping

1. Scandinavische stijl

Vanwege de zon die vroeg ondergaat in Scandinavië, speelt licht een belangrijke rol in het Scandinavisch interieur. Dit zie je dan ook terug bij de keuze voor de inrichting. Hier wordt vaak gekozen voor kleuren zoals wit of lichtgrijs. Zorg voor wat extra warmte door hout te laten terugkomen in het interieur. Al met al stralen Scandinavische interieurs eenvoud uit door het gebruik van lichte kleuren en natuurlijke materialen.

Voor meer inspiratie over de Scandinavische interieurstijl, bekijk hier ons Pinterestbord.

2. Bohemian stijl

Met de bohemian interieurstijl kun je veel kanten op. Aankleding en decoratie staan hier namelijk centraal. Zo kun je gaan voor de veilige weg door gebruik te maken van neutrale basiskleuren, óf wat meer uit je comfortzone gaan door juist te kiezen voor uitgesproken kleuren. Denk bij de Bohemian stijl bijvoorbeeld aan rotan accessoires, kleurrijke kussens en mooie planten.

Meer inspiratie over de Bohemian stijl? Bekijk hier ons Pinterestbord.

3. Japandi stijl

Een beetje Japan en een beetje Scandinavië: dát is Japandi. Het is een combinatie van een strak Scandinavisch interieur en de rust van Japanse interieurs. Het interieur is minimalistisch, maar toch warm en sfeervol. Felle kleuren zullen niet vaak gebruikt worden. Wat je wel regelmatig terugziet, is het gebruik van bijvoorbeeld rotan of bamboe.

Meer inspiratie over de Japandi stijl? Bekijk hier ons Pinterestbord.

Er is soms sprake van overlap tussen bepaalde interieurstijlen. Uiteindelijk gaat het er natuurlijk om dat jij kiest waar je gelukkig van wordt. Heb je een overkapping? Laat je dan goed adviseren over welke meubels geschikt zijn om hieronder te plaatsen.